Catalunya Diari

Cervera alerta de l'empitjorament de les dades de contagis i anuncia mesures

S'han registrat 27 casos nous en 7 dies i el nombre total de persones infectades és de 33, totes joves

La Paeria de Cervera ha alertat aquest dijous de l'empitjorament de la situació envers la covid a la capital de la Segarra. Segons han informat des del consistori s'han registrat 27 casos nous en 7 dies i el nombre total de persones infectades és de 33, totes joves.

Si es considera que cada cas positiu suposa una mitjana de 10 contactes estrets, actualment hi ha més de 300 persones confinades a casa seva. Aquest fet està pressionant fortament els i les professionals del Centre d'Assistència Primària (CAP), que, tot i fer mans i mànigues per atendre, ho tenen cada cop més complicat davant el nombre creixent de persones malaltes.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Fan la seva feina amb gran eficàcia i ens correspon, a més, agrair la seva dedicació, ajudar-les i no cometre imprudències socials que els augmentaran la càrrega de treball.

La situació sembla que no variarà els propers dies

La situació sembla que no variarà els propers dies i és del tot necessari que tothom faci el possible per evitar la transmissió. Qui està contagiat o és contacte estret no ha de sortir al carrer i, així, no contagiarà ningú. Qui no està vacunat, bàsicament persones joves menors de 40 anys, ha de prendre totes les mesures de prevenció i protecció, ja que és fàcilment contagiable.

També demanen que es reservi hora per vacunar-se i que, qui estigui vacunat, no es relaxi. La vacuna no és eficaç al 100% i pot contagiar-se i contagiar. Tothom ha de prendre les mesures habituals: portar mascareta, encara que no sigui obligatori; mantenir les distàncies, i no tenir contactes socials en situacions de risc.

Noves mesures per evitar concentracions de persones

Davant aquesta situació s'aplicaran noves mesures per evitar concentracions de persones i, així, baixar els possibles focus d'infecció col·lectiva.

No es podrà menjar ni beure al carrer (dinars, sopars i vermuts populars estaran prohibits); les trobades seran de 10 persones com a màxim; el públic d'espectacles haurà d'estar assegut; totes les activitats han de finalitzar a les 0.30 hores a tot tardar; potser hi haurà toc de queda en alguns municipis...

«La crida a la responsabilitat és obligada. La ciutadania, en general, no som responsables de la presència de la pandèmia, però sí que podem fer molt per aturar-la», conclouen.


Comentaris

envia el comentari