Catalunya Diari

Cervera alerta d'una nova pujada dels contagis per covid en pocs dies

Els casos estan centrats en població jove i, per l'alt grau de sociabilitat que tenen

L'Ajuntament de Cervera ha tornat a alertar de l'increment alarmant de casos positius per covid a la capital de la Segarra. Segons han informat a través d'un comunicat, s'han més que doblat en cinc dies i actualment ja són 60 les persones que tenen la malaltia. Si bé és cert que amb poca simptomatologia, també ho és que es comença a introduir en població major de 55 anys i el risc és superior.

Els casos estan centrats en població jove i, per l'alt grau de sociabilitat que tenen, la transmissió és més probable. Cada cas té un nombre elevat de contactes, entre 20 i 30, algun dels quals pot desenvolupar la malaltia i transmetre-la als seus contactes estrets, que també són molts. Aquest circuit pervers del virus és el que crea l'increment sever de persones positives.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La població jove està poc vacunada, solament el 24,6% d'entre 15 i 40 anys té la pauta completa i està especialment exposada al contagi. Sense protecció de la vacuna, solament l'estricte seguiment de mesures preventives és eficaç.

Evitar aglomeracions de persones

Per tant, asseguren que «cal insistir a evitar aglomeracions de persones i que en les nostres relacions socials mantinguem la distància personal i portem sempre la mascareta. També és imperatiu no abaixar la guàrdia en situacions d'esbarjo i festa. És vital».

«Si tothom té respecte per la seva salut i per la de les persones que l'envolten, el virus frenarà l'expansió, el ritme de contagis baixarà, els professionals sanitaris podran dedicar-se a la seva tasca habitual, tindrem tots més seguretat, no s'hauran de suspendre activitats socials i populars... Tant de bo no calgui fer mai més avisos com el present», sentencien.


Comentaris

envia el comentari