Catalunya Diari

Cervera comença el procés per canviar el nom del carrer General Güell

Els veïns podran presentar propostes per a la nova denominació a partir d'aquest divendres

Ramon Royes
Imatge de l'alcalde de Cervera, Ramon Royes, sostenint una urna, al costat del dispositiu tàctil instal·lat al vestíbul de la Paeria | LleidaDiari.cat

La Paeria de Cervera ha posat en marxa el procés participatiu per canviar el nom del carrer General Güell. A partir d'aquest divendres i durant tres setmanes, els cerverins podran presentar propostes per a la nova denominació. El jurat es reunirà el 18 de febrer i escollirà cinc noms d'entre tots els rebuts. Posteriorment, es farà una presentació pública dels noms triats i, a partir del 25 de febrer, començarà la fase de votació, que s'allargarà dues setmanes, per escollir la proposta definitiva, que després haurà de ser ratificada pel Ple. El Ple de la Paeria de Cervera va aprovar el 23 de juliol del 2018 canviar la denominació del carrer General Güell, que porta el nom en honor a Ildefons Güell Arqués, comandant militar a Ceuta a les ordres del dictador Primo de Rivera i que posteriorment va donar suport al règim franquista.

Poden presentar propostes totes les persones empadronades a Cervera majors de 16 anys, les associacions inscrites al Registre d'Entitats de la Paeria, així com totes les persones propietàries d'un immoble al carrer General Güell. Per fer-ho, han d'omplir un formulari que es pot trobar a les dependències municipals (Paeria, biblioteca i museu) i dipositar-lo en una urna. També poden respondre de manera telemàtica a través de l'enllaç habilitat al web municipal o bé, com a novetat, mitjançant un dispositiu tàctil instal·lat al vestíbul de la Paeria, segons ha explicat l'alcalde Ramon Royes en la presentació del procés participatiu.

Cervera i el canvi de nom dels carrers

El Ple municipal va aprovar el juliol passat substituir la denominació del carrer General Güell, dedicat a Ildefons Güell Arqués, comandant militar que va estar a les ordres del dictador Primo de Rivera i que posteriorment va donar suport al règim franquista. Acabada la Guerra Civil espanyola, en plena dictadura, la capital de la Segarra va decidir retre homenatge a aquest general, casat a Cervera, afí al règim. Un dels principals carrers de la ciutat va passar a anomenar-se del General Güell, en substitució de Francesc Macià, nom que tenia durant la República, i de carrer de les Verges, denominació originària en referència a una antiga capella que hi havia existit.


Comentaris

envia el comentari