Catalunya Diari

Cribratge massiu a Cervera després de l'increment de positius detectat en els darrers dies

La localitat ha ajornat per prevenció les activitats programades per aquest cap de setmana al municipi

Imatge d'una professional sanitària durant el cribratge massiu de Reus
Imatge d'una professional sanitària durant el cribratge massiu de Reus.   | Laia Solanellas

El Departament de Salut durà a terme divendres i dissabte un cribratge massiu a Cervera després de l'increment de positius de Covid-19 detectats a la ciutat en els darrers dies. Amb aquestes proves, es pretenen detectar casos asimptomàtics, aïllar-los i, així, tallar les cadenes de transmissió. Les proves PRC, que es faran al pavelló polivalent, s'ofereixen, de manera voluntària, a tota la població, però s'adrecen preferentment a famílies amb fills en edat escolar. Des del cap de setmana passat, s'han detectat més de 40 nous positius en les analítiques fetes al CAP de Cervera. Per aquest motiu, la Paeria també ha decidit ajornar les activitats programades el cap de setmana, entre els dies 10 i 12 d'octubre, com a mesura de prevenció.
 
 

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 
 
En concret, s'ajornen les Jornades Europees de Patrimoni, organitzades pel Museu Comarcal de Cervera; les visites teatralitzades al carreró de les Bruixes i a la Universitat, i les visites guiades als monuments, organitzades pel Centre d'Acollida Turística. També es posposen les activitats programades per l'Espai Jove el Racó, que a més reduirà l'aforament de l'espai com a mesura de prevenció. Per la seva banda, el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) ha suspès la visita guiada que, amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni, tenia prevista a les sales de reserva externes del Museu a Cervera.
 
 
Així mateix, la Paeria de Cervera també ha decidit tancar els parcs infantils i desinfectar els accessos als centres escolars, les residències i el CAP després de registrar un increment de casos positius de Covid-19 els darrers dies.
 
 

Brot de Covid-19 en una residència de les Garrigues

Cal recordar que aquest mateix dimecres s'ha donat a conèixer un brot de coronavirus en una residència de les Garrigues. Concretament, el brot afecta un total de 34 usuaris i 14 treballadors de la residència assistida 'L'Onada Les Garrigues', a les Borges Blanques. Segons s'ha pogut saber, una vintena dels ancians que tenen el virus són asimptomàtics i només tres o quatre requereixen ingrés hospitalari. En aquest sentit, els residents afectats han estat aïllats en diferents zones de la residència i els cuidadors que estan de baixa han estat substituïts per altres professionals. El brot s'ha detectat gràcies a un cribratge massiu que s'ha fet al centre perquè hi havia 9 casos positius. El risc de rebrot a les Garrigues ha pujat considerablement els darrers dies i ara es troba en els 392 punts.

Comentaris

envia el comentari