Catalunya Diari

Cervera no farà la recepció del bisbe de Solsona per les festes del Santíssim Misteri després de declarar-lo 'no grat'

Arran de la glossa dominical del prelat considerada homòfoba perquè va vincular l'homosexualitat amb l'absència de la figura paterna

L'Ajuntament de Cervera ha decidit modificar el protocol de les festes del Santíssim Misteri per ser «conseqüents» amb la moció que es va aprovar el maig de l'any passat per declarar persona 'no grata' el bisbe de Solsona, Xavier Novell, arran de la glossa dominical del prelat considerada homòfoba perquè va vincular l'homosexualitat amb l'absència de la figura paterna. Així doncs, aquest pròxim dilluns no es farà la tradicional recepció oficial al bisbe a l'edifici de la Paeria ni signarà al llibre l'honor del consistori. Novell tampoc participarà al seguici fins a la col·legiata de Santa Maria per assistir a les vuit del vespre a la celebració de l'oratori de les Completes, un dels actes més importats de les festes. A més, dins de l'església s'asseurà en un banc diferent del de l'alcalde. El paer en cap, Ramon Royes, també ha insistit, però, que el prelat serà tractat «amb respecte» i es garantirà que la seva entrada a col·legiata sigui «digna i correcte».

  

La glossa dominical del 21 de maig en què el bisbe Novell vinculava l'homosexualitat amb la manca de la figura paterna va generar una gran polèmica entre partits, institucions i el col·lectiu LGTBI. L'1 de juny el prelat va demanar disculpes als pares i mares que s'haguessin pogut sentir dolguts tot i puntualitzar que la seva intenció no era ofendre ningú. Malgrat les disculpes, l'alcalde de Cervera va decidir no retirar la declaració de persona 'no grata' aprovada al ple del 30 de maig i ara Royes defensa que cal respectar el contingut de la moció.

L'alcalde admet que si hagués vingut un altre bisbe català, s'hauria mantingut el programa habitual però com que aquesta vegada s'ha anunciat la presència de Xavier Novell «hem de ser conseqüents amb la moció que es va aprovar i no farem la recepció a la Paeria ni tindrà el tracte preferent que marca el protocol». No obstant això, matisa que no vol generar més polèmica, de manera que saludarà el bisbe «amb correcció i educació» i s'intentarà que la seva entrada a l'església sigui «digna» i «el menys incòmode possible per a tothom», ja que «cal tenir un respecte per aquella gent que és creient i que s'estima aquest acte també pel fet religiós que suposa».


Comentaris

envia el comentari