Catalunya Diari

Cervera prohibeix aparcar a la plaça Major i dona prioritat als vianants

Els tràmits han comportat la modificació de l'ordenança fiscal que regula la taxa per a l'estacionament a la via pública

Imatge de la plaça Major de Cervera
Prohibició d’aparcament de vehicles a la plaça Major | LleidaDiari.cat

Els veïns de Cervera no podran estacionar a la plaça Major a partir d'aquest mateix divendres, només està permès el pas de vehicles per accedir als aparcaments particulars o per a la càrrega i descàrrega als establiments comercials.

Aquesta mesura es va aprovar al Ple de la Paeria de Cervera del passat 30 de gener i ara es pot fer efectiva, una vegada han finalitzat els tràmits administratius que estaven aturats amb la declaració de l'Estat d'alarma. Els tràmits han comportat la modificació de l'ordenança fiscal que regula la taxa per a l'estacionament a la via pública, en el sentit d'excloure el carrer i la plaça Major com a zones d'aparcament.

Una zona de prioritat invertida

La plaça Major esdevé una zona de prioritat invertida, en la qual tenen preferència els vianants davant dels vehicles. Només poden accedir vehicles als aparcament privats i per a tasques de càrrega i descàrrega als comerços. Podran aparcar, un temps limitat, els vehicles amb targeta d'aparcament per a persones amb discapacitat, vehicles oficials i d'emergències.

Aquesta setmana els Serveis Municipals despinten la zona blava de la plaça Major i retiren la màquina del parquímetre, que queda en desús. La intenció de la Paeria és evitar l'acumulació de cotxes a la plaça Major i reduir el trànsit en aquesta zona del nucli antic. Cal recordar que es disposa d'amplis espais d'aparcament propers, situats a la plaça de cal Racó i al passeig del Portalet.


Comentaris

envia el comentari