Catalunya Diari

Cervera registra més d'un miler de controls sobres les mesures 'anticovid'

La capital de la Segarra va registrar el 2020 la meitat de fets delictius que la mitjana de Catalunya

Imatge de la Paeria de Cervera
Cervera celebra la seva Junta Local de Seguretat | LleidaDiari.cat

L'any 2020 els fets delictius per 1.000 habitants van ser de 25,8% al municipi de Cervera, quan en el conjunt de Catalunya van ser de 55,2%. Aquestes dades es van donar a conèixer en la reunió de la Junta Local de Seguretat, que va tenir lloc a finals de gener de 2021.

La Junta Local de Seguretat del municipi de Cervera està integrada per representants dels Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil, Policia Local, Bombers i Protecció Civil del Consell Comarcal de la Segarra, i representants polítics del Departament d'Interior, la delegació del Govern de la Generalitat, la subdelegació de l'Estat i la Paeria de Cervera. En representació de la Paeria hi participen el paer en cap, Joan Santacana; el regidor de Seguretat, Ricard Vicente; i el regidor de Mobilitat, Jordi Pons.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El paer en cap, Joan Santacana, va «agrair la feina i la col·laboració de tots els cossos policials al municipi perquè això ha revertit en un servei més eficient». Tot i que per la pandèmia de Covid-19 s'han reduït les incidències a la via pública, han augmentat les trucades al 112 i el control de la seguretat ciutadana.

1.648 controls relacionats amb les mesures sanitàries

La Policia Local ha realitzat un total de 1.648 controls relacionats amb les mesures sanitàries i de protecció de la Covid i ha aixecat 117 actes administratives. Pel que fa a protecció civil, les actuacions més destacades l'any 2020 foren pels incidents causats pel temporal Glòria (20 de gener), la ventada que es va endur la coberta del pavelló poliesportiu i actuacions derivades de la pandèmia com la desinfecció de la residència Mare Janer.

La Junta Local de Seguretat va acordar mantenir la bona comunicació i col·laboració entre els diferents cossos de seguretat i de protecció civil, que ha permès assolir aquests bons indicadors al municipi.


Comentaris

envia el comentari