Catalunya Diari

ERC guanya les eleccions a Cervera

Joan Santacana, candidat d'ERC a l'alcaldia de Cervera, ha guanyat les eleccions al municipi amb 4 regidors

Universitat de Cervera

 

Joan Santacana, candidat d'ERC a l'alcaldia de Cervera, ha guanyat les eleccions al municipi amb 4 regidors (30,29% i 1.160 vots). Amb el 100% escrutat, el segueixen JxCat, amb Ramon Augé com a candidat, amb 3 (19,63% i 752 vots). La CUP amb el 14,52% i 556 vots; SIF-FIC amb el 12,38% i 474 vots i el PSC amb 12,17% i 466 vots obtenen 2 regidors cadascun. Cal recordar que, el fins ara alcalde Ramon Royes va aconseguir 4 regidors amb CiU al 2015 i tot i ser la força més votada no va saber fins pràcticament el mateix dia del Ple d'investidura si comptaria amb suficients suports per ser de nou el paer en cap de la capital de la Segarra.

Les passades eleccions van configurar un mapa de partits molt abundat a la Paeria de Cervera amb fins a 8 formacions diferents. A banda de CiU, hi va entrar Moviment d'Esquerres amb 2 regidors, ERC amb 2, la CUP amb 1, el PSC amb 1, InSe amb 1, el PPC amb 1 i SiF amb 1. La gran quantitat de partits ha marcat el mandat per la difícil governabilitat tot i que Royes ha aconseguit sumar els suports de SiF, InSe i el regidor del PPC que va decidir deixar el partit i entrar al govern municipal com a no adscrit.

Aquest 26-M Royes no s'ha presentat a la reelecció i l'ha rellevat amb JxCat Ramon Augé. Sí que ha repetit Joan Santacana per ERC, mentre que la CUP ha situat una dona al capdavant, Mireia Brandon. Raimond Fusté ha repetit per quarta vegada amb el PSC i Josep Maria Riu amb el PPC. Joan Prat s'ha estrenat amb SiF i Cs s'ha presentat per primera vegada a la Paeria de Cervera amb Aitor de Dios Crespo.


Comentaris

envia el comentari