Catalunya Diari

Cervera treballa per fer possible una edició especial de l'Aquelarre amb el coronavirus

Es vendran entrades per limitar l'aforament i el foc i la música seran estàtics per poder-los seguir des de graderies

Primer pla de l'escorreguda del Mascle Cabró a la 42ena edició de l'Aquelarre de Cervera
Es vendran entrades per limitar l'aforament i el foc i la música seran estàtics per poder-los seguir des de graderies | LleidaDiari.cat

La Paeria de Cervera està treballant en una edició especial de l'Aquelarre que haurà de conviure amb la pandèmia de la Covid-19.

La voluntat del consistori és que la malgrat l'emergència sanitària, la festa es pugui celebrar i en puguin gaudir tots els veïns els dies 28, 29 i 30 d'agost, en un «format adaptat a la situació del moment». En declaracions a Rac1, l'Ajuntament ha avançat que preveuen celebrar-lo amb venda d'entrades per limitar l'accés i que el foc i la música seran estàtics i es podran seguir des d'unes graderies o des de casa. Els dies vinents està previst anunciar com serà l'Aquelarre d'aquest any i també es presentarà la imatge gràfica.

La voluntat és que la festa de l'Aquelarre se celebri

La Paeria de Cervera ha informat que malgrat les adversitats, la voluntat és que la festa de l'Aquelarre se celebri i que en puguin gaudir tots els veïns. Es fixarà però, la prioritat de no posar en risc la salut de la població. Per aquest motiu, totes les decisions es prendran de manera consensuada amb les autoritats sanitàries i el Comitè d'Emergències Municipal.

Així, s'està treballant en organitzar un Aquelarre «en clau més cerverina que mai» i adaptant-se en tot moment a la situació, amb més presència d'entitats locals. La voluntat és que «no s'apagui la flama cultural i festiva de l'Aquelarre». L'Aquelarre de Cervera és la festa amb més repercussió econòmica per a la ciutat. És considerat com un esdeveniment cultural, popular i tradicional de primer ordre d'àmbit nacional i que fa uns anys que es defineix com la festa del foc i la música de les terres de Ponent. La del 2020 serà la 43a edició d'aquesta festa.


Comentaris

envia el comentari