Catalunya Diari

Ho confirma el govern: Només el 5% de la població espanyola té anticossos contra el coronavirus

Un estudi dissenyat per l'Institut de Salut Carlos III i l'Institut Nacional d'Estadística revela que només el 5% de la població espanyola ha passat el virus

Salvador Illa durant la seva compareixença al Congrés dels Diputats el 2 d'abril de 2020.
El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha comparegut aquest dimecres per presentar l'informe. | TV3

El 5% de la població espanyola hauria passat el coronavirus. Una xifra que a Catalunya cau fins al 3,7%. Aquesta la dada més rellevant de les conclusions de la primera onada de l'estudi de seroprevalença que el govern espanyol ha dut a terme sobre la pandèmia, en què han participat 36.000 llars espanyoles, amb un total de 60.000 persones. Aquesta xifra queda lluny del 60%-70% que un informe del Ministeri de Sanitat creu necessari per aconseguir la immunitat grupal.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Les zones amb major prevalença del coronavirus són cinc vegades superiors a les zones on hi ha hagut una menor presència de la Covid-19, ha explicat la directora del Centre Nacional d'Epidemiologia i directora científica de l'estudi, Marina Pollán, que ha presentat els resultats en una roda de premsa al costat del ministre de Sanitat, Salvador Illa; el ministre de Ciència i Innovació, Pedro Duque; el secretari general de Sanitat, Faustino Blanco; i la directora de l'Institut de Salut Carles III i directora executiva de l'estudi, Raquel Yotti.
 
 

L'estudi confirma les hipòtesis amb què treballava el govern

«Aquest estudi ens aporta una radiografia de l'epidèmia del nostre país i la conclusió que hem tret és que ve a confirmar les hipòtesis sobre les quals hem treballat i en les quals es fonamenta el pla de desescalada», ha dit Illa, qui ha destacat la col·laboració de les comunitats autònomes en la realització del treball. L'estudi va començar el passat 27 d'abril en la major part de les comunitats autònomes i ha estat elaborat pel Ministeri de Sanitat, en col·laboració amb l'Institut de Salut Carles III, l'Institut Nacional d'Estadística (INE) i les autonomies. Han participat 1.416 centres de salut i 2.600 professionals sanitaris.
 
 
L'objectiu de l'estudi és fer una estimació de la prevalença d'infecció del nou coronavirus a Espanya mitjançant la determinació del nombre de persones que tenen anticossos contra el virus per comunitats autònomes, províncies, edat i sexe. Per a això, l'anàlisi es farà en tres onades, a 90.000 persones de totes les edats, comunitats i províncies, a les quals se'ls convida a participar per telèfon.
 
 

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

L'anàlisi és una de les «més sòlides» dels països occidentals

En aquest sentit, el ministre Duque ha destacat que el treball és un dels «més sòlids» dels països occidentals, tant pel grau de representativitat que té, com pel nombre de proves fetes. «És enormement ambiciós i estem molt orgullosos d'aquest», ha dit. En aquest sentit, Faustino Blanco, ha explicat que a les persones que participen se'ls realitza un test ràpid d'inmunocromatografia, amb la finalitat de conèixer la presència, o no, d'anticossos en sang; i un test de mesurament d'anticossos en sèrum.
 
 
Segons ha explicat Yotti, l'anàlisi d'aquestes proves ha estat realitzada per 28 laboratoris de microbiologia situats en tota Espanya. Així mateix, els participants han de respondre un qüestionari epidemiològic amb la finalitat de conèixer l'existència d'un diagnòstic previ de la Covid-19, la presència o antecedents de símptomes compatibles amb aquesta malaltia i els principals factors de risc coneguts.

Comentaris

envia el comentari