El Cinquè Llac del Pallars es converteix en finalista d'uns premis a Londres

El projecte del Pallars Jussà ha rebut una menció especial dins la categoria de millor contribució a l'economia local
El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda i representants del projecte El Cinqué Llac
El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda i representants del projecte El Cinqué Llac | LleidaDiari.cat

La proposta de vacances de turisme El Cinquè Llac ha estat finalista als prestigiosos premis de turisme responsable World Responsible Tourism Awards que s'han entregat aquest dimecres en el marc de la fira de turisme World Travel Market de Londres. El projecte del Pallars Jussà ha competit amb altres iniciatives internacionals provinents de països com Sudàfrica, Estats Units o Índia. A més a més, el Cinquè Llac ha rebut una menció especial 'One to watch' (iniciativa a tenir en compte) dins la categoria de Millor contribució a l'economia local. El Cinquè Llac és una ruta circular de senderisme responsable i sostenible, en cinc etapes, pel Pirineu de Lleida. Sens dubte, una experiència per a tots els sentits.

 

L'itinerari és de mitja muntanya i assequible a tota mena d'aficionats. Les etapes transcorren pels Pallars i l'Alta Ribagorça. Durant més de 100 quilòmetres el senderista descobreix indrets com el pla de Corts, la vall Fosca i la vall de Manyanet o el llac de Montcortès. Un dels principals valors de la ruta és que la major part del recorregut es fa per camins de ferradura i corriols de muntanya (62%), alguns recuperats per a l'ocasió i d'altres ja marcats pels respectius consells comarcals. Si bé en cada etapa hi ha trams per pista (26%) i carretera (12%).

 

Té l'objectiu d'aconseguir que sigui una destinació turística referent en qualitat

Es tracta d'un projecte que va sorgir de la iniciativa privada i ha comptat, des de la seva fase inicial, amb el suport del Consell Comarcal del Pallars Jussà. L'ens comarcal va assumir la inversió d'arranjament i senyalització inicial dels itineraris, i hi ha col·laborat amb assessoraments i promoció turística. L'objectiu és aconseguir que sigui una destinació turística referent en qualitat i en sostenibilitat, tot consolidant el desenvolupament econòmic local del territori i la creació d'ocupació a la comarca.

  Comentaris

envia el comentari