Catalunya Diari

La 'ciutat' de Cal Trepat obre el divendres de FiraTàrrega 2021 amb propostes de teatre, circ i dansa

El públic ha estat sorprès amb 'Deskonektar', una obra que es repetirà en altres espais i que no té un horari fix

FiraTàrrega 2021 ha obert aquest divendres al matí l'escenari ciutat Trepat amb tres propostes al voltant del teatre, el circ i la dansa. Tot i això, al programa oficial només n'hi apareixien dues, ja que la tercera s'ha fet per sorpresa amb l'objectiu de simular l'efecte de descoberta i d'estupefacció que el públic vivia en les anteriors edicions mentre passejava per la ciutat.
 

Es tracta de l'acció 'Deskonektar' de la companyia catalana homònima, una obra que combina la comunicació amb el públic i amb les eines tecnològiques

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Amb la filosofia d'aconseguir que la FiraTàrrega 2021 sigui un fals carrer, alguns dels espais que concentren més espectacles s'han convertit en petites ciutats. Una d'elles és ciutat Trepat, que aquest divendres al matí ha ofert espectacles al voltant del circ i la dansa, però també del teatre amb l'actuació sorpresa dels catalans 'Deskonektar'.

La 'ciutat' de Cal Trepat obre el divendres de FiraTàrrega 2021 amb propostes de teatre, circ i dansa. Imatge del 10 de setembre
La 'ciutat' de Cal Trepat obre el divendres de FiraTàrrega 2021 amb propostes de teatre, circ i dansa | LleidaDiari.cat

Una jornada molt diferent i variada

La jornada ha començat amb 'Trenzadas' de la companyia de Catalunya 23 Arts, una proposta de circ carregada d'humor i poesia que presenta tres dones que aconsegueixen anar més enllà d'elles mateixes. 
 

El següent espectacle ha estat 'Deskonektados' de la companyia homònima, una obra que no estava inclosa dins el programa i que ha sorprès als espectadors. L'acció de carrer ha combinat la comunicació amb el públic i amb les eines tecnològiques per mostrar com les interaccions personals han canviat amb la irrupció de les xarxes socials. Aquest espectacle, juntament amb 'Albano' de Rui Paixão, no estan programats en horari concret pel públic sinó que es tracta de dues intervencions basades en l'efecte sorpresa. 
 

La jornada matinal ha finalitzat amb 'Abacus' de la companyia irlandesa Laura Murphy Dance. Aquesta peça de dansa contemporània explora la individualitat i la llibertat en el context del treball a través de 9 dones i 18 galledes.Una coreografia que fa sentir música allà on altres senten soroll i que reflecteix humanitat allà on els altres només hi veuen producció massiva.
 

Una de les espectadores que ha assistit a la jornada a ciutat Trepat és Rosa Palomar. La directora del centre cívic Barceloneta ha explicat que, a diferència de les anteriors edicions, enguany ha organitzat amb antelació les propostes que volia veure ja que tots els espectacles tenen aforament limitat. Tot i el nou format, s'ha mostrat «contenta» de poder tornar al certamen per «gaudir i reflexionar al voltant de les arts de carrer», ha explicat aquesta professional.

 


Comentaris

envia el comentari