Catalunya Diari

El Club de Vol de Mollerussa oferta vols per anar a veure la floració dels fruiters del Baix Segre

Coincidint amb els propers 15 dies que és el període de l'any en que es pot veure aquest espectacle natural que des de fa uns anys s'està promocionant amb visites turístiques

Vista aèria dels camps florits del Baix Segre.
Vista aèria dels camps florits del Baix Segre. | LleidaDiari.cat

El Club del Vol 'la Serra' de Mollerussa ha començat a ofertar vols amb avioneta per anar a veure la floració dels fruiters que hi ha a la zona del Baix Segre, entre Aitona i Torres de Segre, al Segrià. Es tracta d'una iniciativa que es desenvoluparà durant els propers 15 dies, coincidint amb el període de l'any en que es pot veure aquest espectacle natural dels fruiters de pinyol com el préssec, la nectarina o el paraguaià, i que des de fa uns anys s'està promocionant amb visites turístiques. El president de l'entitat, Jimmy Capell, ha explicat que han modificat la seva oferta habitual, que se centra en excursions on se sobrevola la plana de Ponent o s'arriba fins al Montsec per veure el Congost de Mont-Rebei, i d'aquest manera, ara ofereixen la possibilitat de veure els fruiters, a un preu de 150 euros per persona, amb una durada aproximada d'una hora de vol.

El vol comença a l'aeròdrom que hi ha al parc de la Serra de Mollerussa i una vegada l'avioneta s'ha enlairat s'arriba a la zona del baix Segre en uns vint minuts. Una vegada al lloc, el pilot redueix l'alçada i sobrevola els camps de fruita on ja a dia d'avui es pot començar a apreciar l'esclat de les flors rosades de fruites com el préssec, la nectarina o el paraguaià. A banda dels camps florits que s'estenen entre poblacions com Aitona o Torres de Segre, des de l'avioneta es poden veure entorns naturals com el pantà d'Utxesa, les serralades de Montsec i de Prades, eixos de comunicació com la N-240, la via de tren d'alta velocitat, l'AP-2, i fins i tot la ciutat de Lleida amb la Seu Vella imperant el bell mig de la trama urbana.

Una de les vistes obligades de la sortida és la zona del Pantà d'Utxesa.
Una de les vistes obligades de la sortida és la zona del Pantà d'Utxesa. | LleidaDiari.cat

 

Aquests vols amb avioneta se sumen a l'oferta turística que gira al voltant de la promoció de la floració dels camps de fruiters d'aquesta zona del baix Segre. En llocs com Aitona, on fa sis anys que es porta a terme en el marc del projecte Fruiturisme, l'Ajuntament ja ha rebut més de 2.000 reserves per fer la visita guiada i contemplar el característic paisatge resat. La previsió però, és que se superin els 7.000 visitants en les setmanes que es pot veure aquest espectacle natural. A més a més de poder-ho fer en avioneta o a peu, també hi ha la possibilitat de visitar els fruiters florits amb globus aerostàtic, una iniciativa que està previst que es comenci a dur a terme properament. 

Els arbres fruiters florits creen un magnífic espectacle natural.
Els arbres fruiters florits creen un magnífic espectacle natural. | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari