Catalunya Diari

La comarca catalana més colpejada per la soca britànica posa contra les cordes Salut

La comarca no aconsegueix reduir el nombre de contagis

Dues sanitàries protegides preparant el material per realitzar proves PCR
El 78% dels contagiats a Osona han estat detectats amb la variant britànica | Àngel Ullate

Les últimes dades de Salut d’aquest dissabte confirmen una situació d’estabilitat de la pandèmia a Catalunya. Encara que ha augmentat lleugerament la velocitat de propagació al territori català, només s’han confirmat tres morts en les últimes hores i s’ha presenciat una baixada dels contagis. La vacunació és un factor que està ajudant en aquestes dades, ja que alguns col·lectius ja estan protegits després d’haver rebut les dues dosis de les vacunes, mentre que altres es troben a pocs dies d’aquesta esperada immunització. Tot i això, hi ha un municipi català que no aconsegueix millorar les seves dades i un dels factors és la gran incidència de la variant britànica.

▶️ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Osona és la comarca catalana amb més incidència de la variant britànica

Ens estem referint a la comarca d’Osona, on la variant britànica de la Covid-19 és la predominant entre la seva població. S’ha convertit en el territori català on aquesta variant té la presència més alta. Així, el 78% de la comarca contagiada presenta aquesta variant, coneguda no per ser més agressiva amb els símptomes, però sí per la seva facilitat a l’hora de contagiar.

D’aquesta manera, i mentre la major part de Catalunya i la resta de l’estat milloren les seves dades després de les setmanes de Nadal, la comarca d’Osona manté el nombre de contagis des de principis d’any i no aconsegueixen baixar de 400 o 500 casos setmanals.

Osona avança amb la campanya de vacunació

Concretament, el municipi d’Osona més afectat és Manlleu, un municipi de poc més de 20.000 habitants. Gran part dels seus habitants presenten la variant britànica, fet que ha suposat que la taxa de positivitat tripliqui la mitjana de Catalunya.

Per la seva banda, el ministeri de Sanitat de la comarca ha confirmat que els professors i personal docent ja ha començat a rebre la vacuna d’AstraZeneca amb la intenció de reduir les dades negatives d’Osona. Així, la comarca també ha començat a vacunar les persones amb dependència 1, 2 i 3. La vacuna, a banda de la prevenció de les mesures d’higiene i seguretat, és l’única solució per evitar que el coronavirus continuï cobrant-se vides al país i a la resta del món.


Comentaris

envia el comentari