Catalunya Diari

Les comarques de Ponent i l'Alt Pirineu i Aran van rebre entre juny i juliol prop de 239.000 viatgers

El Patronat de Turisme confia que amb les dades d'agost i setembre s'hauran superat les previsions

Les comarques de Ponent i l'Alt Pirineu i Aran van rebre entre els mesos de juny i juliol un total de 238.892 viatgers, un 103% més que els mateixos mesos de l'any 2020. Aquests viatgers han fet 617.975 pernoctacions als diferents sectors d'allotjament turístic de la demarcació, segons dades publicades per l'INE, un 89% més que l'any anterior.
 

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha valorat positivament aquest primer balanç provisional de l'estiu i confien que amb les dades d'agost i setembre se superin «amb nota» les pròpies previsions. Per contra, hi ha hagut una davallada durant els primers 7 mesos de l'any a causa de la pandèmia i les restriccions de mobilitat. 
 

Les xifres provisionals del balanç turístic de l'estiu a la demarcació de Lleida representen un 8% menys de visitants, però un increment d'un 4,7% en estades. Els resultats són molt millors que els obtinguts l'any 2018 en el decurs d'aquests dos mesos, 237.591 viatgers i 548.498 pernoctacions.
 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

En relació a les dades de 2020, destaca que els mesos de juny i juliol les xifres s'han multiplicat pràcticament per dos.  D'altra banda, es constat que el turisme estranger continua una lenta recuperació. Les dades de juny i juliol demostren que el turisme internacional ha representat el 9,2% del nombre de viatgers i el 8% del de pernoctacions, mentre que abans de la covid-19 assolia el 17%.

Pla obert on es pot veure un tram del camí de Rus, a la Vall Fosca, a l'entorn del Parc Nacional d'Aigüestortes
Les comarques de Ponent i l'Alt Pirineu i Aran van rebre entre juny i juliol prop de 239.000  | LleidaDiari.cat

Caiguda de viatgers fins a Setmana Santa

Malgrat que el comportament turístic es considera molt satisfactori aquest estiu, l'anàlisi de les dades dels 7 primers mesos de l'any no ho és. Els efectes de la pandèmia amb els diferents nivells de restriccions de mobilitat que hi ha hagut des del començament d'any fins pràcticament Setmana Santa, han afectat de manera directa el sector.
 

De gener a juliol el nombre de viatgers al conjunt de sectors ha caigut un 43% en relació amb el 2019, mentre que les pernoctacions han patit una davallada d'un 36%, amb un nivell d'afectació que no ha estat igual per a tots els sectors. Així, mentre que el càmping, amb una clara implantació al Prepirineu i el Pirineu i amb una activitat més concentrada en períodes de vacances de Setmana Santa i també estiu, ha experimentat un important creixement aquests 7 mesos, d'un 8% en viatgers i d'un 22% en pernoctacions, la resta de sectors estan en negatiu. El turisme rural arrossega una pèrdua de pernoctacions d'un 16% en relació al 2019, els apartaments turístics d'un 32% i els establiments d'hoteleria, el sector més perjudicat, d'un 53%. 

D'altra banda, la Comissió informativa de Turisme de la Diputació de Lleida, reunida aquest dilluns de forma telemàtica, ha aprovat definitivament les Bases específiques de subvencions del Patronat de Turisme destinades als ajuntaments per a projectes turístics per un import total de 600.000 euros. També s'ha desestimat una al·legació presentada pel Consorci Segre-Rialb per poder acollir-se a les esmentades bases de subvencions.


Comentaris

envia el comentari