Catalunya Diari

La comèdia 'Shirley Valentine' torna al Teatre Ateneu de Tàrrega 25 anys després

La Temporada de Teatre de la capital de l’Urgell celebra el quart de segle i recupera el dissabte 9 de novembre una de les seves primeres propostes

Imatge promocional de l'obra
Imatge promocional de l'obra | LleidaDiari.cat

Torna al Teatre Ateneu de Tàrrega un dels personatges femenins més emblemàtics de la dramatúrgia internacional, Shirley Valentine. 

Obra del britànic Willy Russell, és un retrat d'empoderament femení en clau de tragicomèdia que ja va recollir molts aplaudiments a la capital de l'Urgell l'any 1994 gràcies a la recordada interpretació que protagonitzà Amparo Moreno.

Acosta de nou el celebrat monòleg de la mà de Mercè Arànega

En l'actualitat, 25 anys després, la Temporada de Teatre de Tàrrega acosta de nou el celebrat monòleg de la mà de Mercè Arànega, actriu que també brilla en un paper emotiu, tendre i còmic alhora. Organitzada per l'àrea de Cultura, la representació tindrà lloc el dissabte 9 de novembre, a les 9 de la nit.

Ha transcorregut, doncs, un quart de segle des que Shirley Valentine comparegué per primera vegada dalt l'escenari del Teatre Ateneu, però tot i el temps el text no ha perdut una engruna de la seva força. Mercè Arànega es posa en la pell d'una mestressa de casa atrapada en un matrimoni rutinari i que malda per alliberar-se. 

Menyspreada pel seu entorn familiar i mancada d'autoestima, la Shirley inicia la seva particular revolució quan una amiga li fa un regal sorprenent: un bitllet d'avió per marxar, totes dues, quinze dies de vacances a Grècia. Parlant de la possibilitat de canvi i del coratge de viure, Shirley Valentine conquereix el cor dels espectadors.

Imatge promocional de l'obra
Imatge promocional de l'obra | LleidaDiari.cat

La peça encara es continua representant de forma permanent al Regne Unit

Estrenada l'any 1986, la peça encara es continua representant de forma permanent al Regne Unit. La proposta que ara arriba a Tàrrega està dirigida per Miquel Gorriz, que també agafà les regnes de la darrera versió en català de la cèlebre Art de Yasmina Reza.

L'actriu protagonista, Mercè Arànega, enamora el públic amb la seva interpretació vitalista, renovant l'èxit que ja assolí amb els anteriors monòlegs Neus Català. 'Un cel de plom' i 'Viatge a la felicitat', sense oblidar les seves participacions a 'El somni d'una nit d'estiu' o 'Mort de dama'.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari