Catalunya Diari

Comença la campanya per prevenir l’aïllament de la gent gran a Mollerussa

L’Ajuntament reparteix un díptic amb un decàleg de consells per afavorir un tracte amable i de proximitat amb aquest grup de població

L'alcalde de Mollerusa en la campanya amb els comerços
L'alcalde de Mollerusa en la campanya amb els comerços | LleidaDiari.cat

L’Ajuntament ha iniciat aquest dilluns, coincidint amb el coincidint amb el Dia Internacional de la Gent Gran, la campanya de sensibilització sota el lema Sigues un comerç amic, que s’emmarca dins el projecte «No et quedis a casa» nascut ara fa un any amb l’objectiu de combatre l’aïllament social, la solitud i la inactivitat en persones majors de 65 anys. La campanya, el tret de sortida la qual l’ha donat l’alcalde Marc Solsona, s’ha iniciat amb el repartiment a diferents establiments comercials del díptic que s’ha editat amb un decàleg de consells a seguir en el tracte per millorar el tracte amb la gent gran des de la proximitat. Tracta’m com una persona adulta, parla’m de forma clara i senzilla, orienta’m o somriu-me són algunes de les consignes que es donen així com també s’explica als comerciants com actuar si es troben amb alguna persona gran amb risc d’aïllament social o solitud.

A banda del teixit comercial, també es duran a terme fins el dia 18 d’octubre diferents accions entre la ciutadania en general. Per això, s’ha editat un díptic diferent també amb un decàleg de consells, el qual es repartirà en una xerrada oberta a tota la població el proper 18 d’octubre a les q8.00 hores de la tarda al Centre Cultural sota el títol «Fer-se gran al segle XXI». Un repte a partir dels 65 anys, a càrrec de les coordinadores del programa No et quedis a casa i de l’Amiga de la Gent Gran. També se’n farà difusió durant els dimecres 3 i 10 d’octubre al mercat setmanal amb una acció que comptarà amb la participació de persones grans que participen ja del programa No et quedis a casa, segons ha explicat Cristina Cos.

Altres activitats de sensibilització són una acció al Casal per a la Gent Gran amb l’objectiu de copsar com la gent gran viu el seu dia a dia i impulsar un grup motor de treball per idear accions que afavoreixin una millor convivència generacional. Així mateix, també s’aprofitarà un concurs de dibuix i escrits sobre la gent gran que impulsa la Fundació Catalunya-La Pedrera entre escolars de 6è de Primària de les escoles El Carme i Les Arrels per lliurar aquest díptic.

  


Comentaris

envia el comentari