Catalunya Diari

Comença la 5a edició de ‘Les Garrigues en Flor'

El certamen, que se celebra del 21 de maig al 6 de juny de 2021, comptarà per primer cop amb la participació de tots els municipis de la comarca

El Consell Comarcal de les Garrigues endega la 5a edició del certamen 'Les Garrigues en Flor', un concurs per embellir els pobles de la comarca amb flors i plantes naturals, que tindrà lloc del 21 de maig al 6 de juny de 2021, i en el qual participaren, per primera vegada, els vint-i-quatre pobles de les Garrigues.

Com a novetat d'enguany, els restaurants de la comarca que compten amb el distintiu de qualitat Restaurant Verge Extra elaboraran menús especials del Garrigues en Flor que es podran degustar els caps de setmana del certamen.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Després de l'edició confinada del 2020 a causa de la pandèmia, enguany es torna a la presencialitat, animant els garriguencs i garriguenques perquè guarneixin els seus carrers, places i balcons, en una iniciativa que s'inclou dins del pla estratègic comarcal Les Garrigues fent camí, amb l'objectiu d'incentivar l'autoestima dels pobles alhora que els visitants poden descobrir la seva bellesa.

Imatge d'una entrada d'una casa participant en Les Garrigues en Flor
Comença la 5a edició de ‘Les Garrigues en Flor’, concurs per embellir els pobles de la comarca | Encarnació Martí Bovera

Millorar la imatge dels pobles de les Garrigues com un element d'atracció

Millorar la imatge dels pobles de les Garrigues com un element d'atracció per a la població en general i els turistes, i prendre consciència del valor de l'espai públic com un element de qualitat de vida i atractiu turístic, són alguns dels objectius d'aquesta iniciativa. Com en les passades edicions, hi poden participar tots els ajuntaments, els grups de veïns i veïnes o persones a títol individual, també els establiments i comerços dels pobles que vulguin decorar els balcons, carrers, façanes i entrades amb flors i plantes naturals.

Els veïns i veïnes que hi vulguin participar hauran d'omplir un formulari en línia i adjuntar una foto amb la seva ornamentació, fins al 31 de maig. Per facilitar que la gent gran hi pugui participar, des dels ajuntaments els ajudaran amb la inscripció. En formalitzar la inscripció, els participants rebran un distintiu que haurà d'estar visible durant els dies d'exposició del concurs i que servirà per identificar els indrets de cada poble que hi participen.

El concurs consta de dues categories: una per a ajuntaments, que han d'ornamentar un espai públic del poble, i l'altra per als veïns dels pobles, amb tres premis d'àmbit comarcal que decidirà el jurat i un premi a la millor casa que es decidirà per votació popular a través del Facebook de Turisme les Garrigues. El jurat encarregat de seleccionar els guanyadors de les dues categories estarà format pel president del Consell Comarcal de les Garrigues, dos tècnics del Consell Comarcal i dos representants vinculats al món de la jardineria.

El jurat valorarà aspectes com l'originalitat i l'impacte visual

Per a la concessió dels premis, el jurat valorarà aspectes com l'originalitat i l'impacte visual, la composició i proporció, la qualitat artística i el disseny, l'harmonia dels colors, entre altres. El veredicte del jurat es farà públic durant el mes de juny/juliol. L'ajuntament que resulti guanyador del millor espai públic ornamentat rebrà com a premi una jornada tècnica sobre el paisatge urbà, mentre que els premis per als veïns consistiran en lots de productes de les Garrigues.


Comentaris

envia el comentari