Catalunya Diari

Comença la instal·lació de plaques fotovoltaiques a l’Ajuntament de Llardecans

El projecte s’emmarca en el Pla d’Eficiència Energètica de la localitat i permetrà l’autoabastiment d’electricitat als edificis públics del municipi

Imatge de les plaques fotovoltaiques a Llardecans
Llardecans comença la instal·lació de plaques fotovoltaiques a l’Ajuntament | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Llardecans ha començat aquest dijous els treballs de muntatge de les plaques fotovoltaiques al sostre de l'edifici del consistori. Aquesta és la primera de les dues instal·lacions previstes, que s'ubicaran a l'Ajuntament i al Poliesportiu.

Es tracta de dues instal·lacions fotovoltaiques amb una potència de 35KW que permetran generar l'electricitat necessària per abastir tots els edificis públics del municipi en règim d'autoconsum. La previsió és que els treballs estiguin enllestits durant el proper mes febrer.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Un sistema de climatització per aerotèrmia al ball

A més, el projecte inclou també un sistema de climatització per aerotèrmia al ball i un punt de recàrrega de vehicles elèctrics a la plaça dels Arbres. El cost total de les millores s'ha estimat en poc més de 100.000 € i s'ha pogut posar en marxa gràcies a una subvenció de 68.000 € del Leader en el marc del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya, atorgada a l'Ajuntament de Llardecans el passat 2020.

L'aportació econòmica a través d'aquesta subvenció cobreix el 67,5% del cost total del projecte. La
resta de finançament va a càrrec del consistori. Aquesta actuació s'inclou dins el pla d'eficiència energètica de l'Ajuntament de Llardecans, en el marc del seu compromís amb la sostenibilitat i la reducció d'emissions de CO₂. El pla té el seu origen en la diagnosi energètica que promou
l'Associació Leader de Ponent en la qual s'estudia el consum elèctric dels equipaments públics i es fan diferents propostes de millora, entre elles, inversions relacionades amb l'autoconsum.


Comentaris

envia el comentari