Catalunya Diari

Comença la segona edició del cicle ‘Lletres i Vins’ de Linyola

Durant tot el mes de febrer es celebraran tot un seguit d’activitats artístiques, literàries i musicals relacionades amb el món vitivinícola

Presentació de l'acte a Linyola
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

Tret de sortida a la segona edició del cicle 'Lletres i Vins' de Linyola. Durant tot el mes de febrer es realitzaran a la biblioteca Salvador Espriu tot un seguit d'activitats artístiques, literàries, i musicals que pretenen dinamitzar l'espai bibliotecari conjugant la transversalitat del coneixement amb la cultura del vi. Lletres i vins forma part del programa 'Biblioteques amb Do', una iniciativa impulsada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a través del Servei de Biblioteques, i en la qual la biblioteca de Linyola hi participa per segon any consecutiu.

Alba Balcells, regidora de cultura de l'ajuntament de Linyola, explica que des de la seva regidoria volen donar un impuls destacat al programa, ja que Linyola té un vincle històric amb el món de la vinya i del «Volem potenciar i fer valdre els vins que es produeixen al nostre territori i que a poc a poc van tenint el reconeixement que els pertoca. Catalunya és un gran país de vins, i la DO Costers del Segre cada cop va agafant més protagonisme destacant en la qualitat i el caràcter dels seus vins. A Linyola ens sentim absolutament orgullosos d'aquest patrimoni i amb el 'Lletres i Vins 19' volem continuar apostant per difondre aquest».

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!
Cartell
Cartell de l'esdeveniment | LleidaDiari.cat

 

Diferents activitats a la Biblioteca Salvador Espriu

Durant tot el mes de febrer es podrà gaudir a la Biblioteca Salvador Espriu de diferents activitats que giren entorn del vi de la cultura vitivinícola, com ara tastos guiats, tallers, exposicions i xerrades. «Enguany, destaquem el celler convidat La Gravera, flamant guanyador del Millor Projecte Ecològic 2018 dels Premis Vinari de Catalunya i que ens oferiran un tast guiat, però també ens visitaran artistes com Marta Arañó, i escriptors com David Vila i Tània Juste».

La primera activitat del cicle va tenir lloc divendres passat, amb la inauguració de l'aparador cultural amb una exposició de llibres sobre el món del vi. Aquest divendres s'inaugura la mostra 'De la copa al pinzell', una exposició sobre l'experiència de pintar el vi, amb l'artista Marta Arañó.

Recollida de signatures per a millorar una carretera

L'Ajuntament de Linyola (Pla d'Urgell) ha iniciat una recollida de signatures per demanar al Departament de Territori i Sostenibilitat la millora «urgent» de la carretera LP-3322, entre Linyola i Mollerussa. El consistori reclama la reforma del ferm i de l'asfalt perquè «està en molt mal estat" i també que es repassi tota la senyalització horitzontal, és a dir, que es repinti tota la via. L'alcalde Àlex Mases defensa que és una actuació que «des de fa molt temps que és necessària». «Des de l'Ajuntament vàrem traslladar aquesta necessitat de millora de l'LP-332 al departament pertinent però encara no hem obtingut resposta», ha assegurat Mases. L'alcalde confia que amb la recollida de firmes es pugui fer una major «pressió ciutadana» per tal que el Govern «finalment iniciï aquesta reforma».

El govern municipal de Linyola s'ha fixat com a objectiu recollir «tantes signatures com sigui possible». Les persones que vulguin firmar, poden fer-ho a través del web municipal o també en formularis l'Ajuntament repartirà pels establiments de Linyola. Des de l'equip de govern també demanen la col·laboració dels establiments i comerços del municipi, ja que «aquesta carretera, al final, és la més transitada per tothom i que estigui en mal estat ens afecta a tots», segons ha afirmat Mases. La campanya de recollida de signatures s'ha iniciat aquest dimarts i, en principi, finalitzarà quan l'Ajuntament de Linyola «tingui signatures suficients per presentar formalment aquesta reclamació a la Generalitat».


Comentaris

envia el comentari