Catalunya Diari

Comença la temporada de pesca 2019 a la Val d'Aran

La llicència de pesca recreativa Aranesa es pot obtenir al Conselh Generau d'Aran

Pescador a la Val d'Aran
Pescador a la Val d'Aran | LleidaDiari.cat

El Consell de Govern del Conselh Generau d'Aran, en sessió ordinària de 18 de març, va aprovar el Pla Específic de Pesca de la Val d'Aran per al període 2019. L'edicte estableix l'inici de la temporada aquest diumenge 24 de març a les zones considerades baixa muntanya, això inclou, tot el riu Garona des de Baqueira fins a la frontera, la Presa d'Aiguamòg, la Bassa d'Oles i els rius Nère, Casau, Varradòs, Joèu, Sorieus, Margalida, Bausen, Toran i Carlac.

En cas de les zones considerades alta muntanya la temporada comença el dia 1 de maig i inclou els rius, Ruda, Malo, Aiguamòg, Unhola, Valarties, Rencules, Bargadera, Noguera Ribagorçana i Noguera Pallaresa. Quant als llacs d'alta muntanya la temporada comença l'1 de juny, això inclou la majoria dels llacs presents a la Val d'Aran.

En total la Val d'Aran ofereix 47 km de trams de pesca sense mort

En total la Val d'Aran ofereix 47 km de trams de pesca sense mort, 125 amb mort i 18 zones lacustres amb més de 65 llacs pescables. Referent al nombre de captures cal remarcar l'augment de sis a vuit en el cas dels afluents i la Presa d'Aigumòg. El període s'allargarà fins al 15 d'octubre per als sense mort de tot el riu Garona.

Cal recordar l'aprovació de l'Ordenança reguladora de la Taxa per a l'expedició de permisos, llicències i certàmens de pesca recreativa a la Val d'Aran aprovada el 28 de gener de 2019. Per la qual es crea la llicència de pesca recreativa Aranesa. La llicència de pesca recreativa Aranesa es pot obtenir al Conselh Generau d'Aran o al web del mateix Conselh a través de l'enllaç http://licenciapesca.conselharan.org. Pla específic de pesca dera Val d'Aran per a la temporada 2019: https://bop.diputaciolleida.cat/faces/consultaF/servlets/donarEdicte/?id=2019_59_2133

Baro tindrà la primera escola de pesca municipal del Pallars Sobirà

Baro, al Pallars Sobirà, estrenarà el pròxim dia 16 de març la que serà la primera escola de pesca de la comarca. L'alcalde de Soriguera, Josep Ramon Fontdevila, ha explicat que l'objectiu d'aquesta escola és recuperar la tradició d'aquest esport i inculcar-lo als més petits. Des d'aquest centre, ubicat a les antigues escoles del poble, es programaran activitats relacionades amb aquest esport i farà la funció de punt d'informació per a tots els pescadors.


Comentaris

envia el comentari