Catalunya Diari

Comença la vacunació a joves d'entre 12 i 15 anys

Els menors, que han d'anar acompanyats de pares o tutors, rebran la vacuna de Pfizer o Moderna

La vacunació contra la covid-19 per a la franja d'edat de 12 a 15 anys ha arrencat aquest dimecres a diversos punts vacunals de Catalunya. En total han estat convocats uns 300.000 joves, que rebran la vacuna de Pfizer i Moderna, les dues que han estat avalades per l'Agència Europea del Medicament per aquesta franja d'edat.


 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Pere Martí, un dels tècnics de vacunació del CatSalut, reconeix que, si ara s'ha obert la convocatòria a la franja de 12 a 15 anys, abans del previst, «no és perquè ens preocupi aquesta edat, és perquè es podia». «Ara mateix no hi ha els problemes per agafar cita de fa un mes, hi ha demanda, però també molta oferta», apunta.

Martí ha afegit que se seguirà insistint perquè la resta de franges també es vacunin: «Hi ha un exercit de formiguetes escampat, trucant persona a persona perquè la gent que no s'ha vacunat ho faci. Més val fer-ho ara que no fer-ho». 

Una infermera omple una xeringa amb una dosi de la vacuna contra el coronavirus de Pfizer-BioNTEch
Els menors, que han d'anar acompanyats de pares o tutors, rebran la vacuna de Pfizer o Moderna | LleidaDiari.cat

«Esperem un creixement exponencial»

Tàrregaha estat un dels municipis on la vacunació dels adolescents ha arrencat aquest dimecres. Eloïsa Setó, infermera responsable del pla de vacunació de la covid-19 a la Regió Sanitària de Lleida, s'ha mostrat molt confiada amb què la nova convocatòria tingui una bona rebuda per part d'aquests. «Tenim dosis disponibles a tots els punts de Lleida i preveiem que hi haurà un creixement exponencial», ha dit, i ha reconegut la importància que els adolescents també es puguin vacunar ja «i començar el curs escolar amb molts amb la pauta completa».
 

La Laia Hernanz, de 12 anys, és una de les joves ja vacunades. «En tenia ganes. M'alegro que ja m'ho hagi pogut treure de sobre», ha assegurat. Aquesta ha anat acompanyada de la seva mare, Anna Atero, qui explica que la jove era l'única de la família que faltava per vacunar. També en Sergi Torres, de 14 anys, s'ha vacunat a Tàrrega. Ho ha fet sense pensar-s'ho. «Vaig passar la covid-19 i no tenia ganes de tornar-la a passar», ha explicat. 

 


Comentaris

envia el comentari