Catalunya Diari

Comencen les obres de l'estació de tren de la Pobla que l'han de convertir en un centre de mobilitat sostenible

Tindran un cost de 336.000 euros i està previst que estiguin acabades abans de finalitzar l'any

Imatge de la façana de l'estació de la Pobla de Segur en obres | LleidaDiari.cat

Fa tot just una setmana que van començar les obres l'adequació de l'estació de tren de la Pobla de Segur, al Pallars Jussà. Aquestes obres han de convertir l'antiga estació amb un centre catalitzador de la mobilitat sostenible i un punt d'informació. El projecte pretén transformar l'antiga estació amb un centre d'acollida de totes aquelles iniciatives relacionades amb la mobilitat sostenible (tren, BTT, senderisme, cicloturisme, autobusos i enllaç per carretera amb el telefèric d'Estany Gento que accedeix al Parc Nacional d'Aigüestortes). Aquests treballs, finançats amb fons europeus (Interreg Poctefa), tindran un cost de 336.000 euros i consistiran en la rehabilitació de la façana, les parets i els porxos. Està previst que les obres estiguin enllestides abans de finalitzar aquest any.

 L'alcalde de la Pobla de Segur, Lluís Bellera, ha explicat que l'estructura de l'edifici es mantindrà i quedarà igual com era l'any 1951 quan es va estrenar. Els treballs consistiran en la rehabilitació de la façana, les parets i els porxos. L'estació està tancada al públic des de finals dels anys vuitanta i va passar a ser un magatzem per als serveis de manteniment de trens i vies. Actualment estava en molt mal estat i en perill de despreniments.

En aquesta mateixa zona està previst la rehabilitació d'un edifici a tocar de les vies del tren com a aixopluc dels usuaris del tren i l'autobús. Actualment l'estació de tren de la Pobla solament compta amb una petita marquesina per aixoplugar-se que els dies de pluja que no evita que la gent es mulli o passi fred. Bellera ha explicat que l'Ajuntament està redactant un projecte per tal d'urbanitzar i adequar tota la zona de l'estació.


Comentaris

envia el comentari