Catalunya Diari

Comencen les obres del nou aparcament de l'estació de Port Ainé

El projecte es duu a terme amb tècniques de bioenginyeria i mesures d'integració paisatgística i protecció de l'entorn

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) està duent a terme les obres del nou aparcament que donarà servei a l'estació d'esquí i de muntanya de Port Ainé, al municipi de Rialp (Pallars Sobirà), a partir de la pròxima temporada d'hivern. L'espai, de 9.000 metres quadrats tindrà una capacitat per a 290 vehicles, que se sumaran a les 956 places d'aparcament amb què ja compten actualment l'estació i els serveis turístics de l'entorn.

Els treballs, amb una inversió de 935.000 euros, duraran cinc mesos. El projecte es desenvolupa utilitzant tècniques de bioenginyeria, per tal de respectar al màxim l'entorn i assegurar la integració paisatgística de l'actuació.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Pla general de l'estació de Port Ainé a la cota 2.000 el 30 de març del 2021
Comencen les obres del nou aparcament de l'estació de Port Ainé, amb capacitat per a 290 vehicles | LleidaDiari.cat

L'aparcament es construeix al peu de l'estació de Port Ainé

L'aparcament es construeix al peu de l'estació de Port Ainé, al costat nord, i tindrà un vial d'accés de doble sentit de circulació de vuit metres d'amplada, el qual s'executarà ampliant el camí existent. A través d'aquest, s'accedeix a la plataforma d'estacionament, que tindrà un únic sentit de gir.

La zona d'aparcament es construirà a dos nivells, compatibles amb el pendent de la muntanya. Així, a la part central es preservarà una illa amb terreny natural d'arbres que separarà els dos nivells de l'aparcament. El vial de circumval·lació serà de sis metres d'amplada i a cada banda es deixarà una franja de cinc metres per a l'aparcament dels vehicles en bateria.

Es faran murs amb tècniques de bioenginyeria, aprofitant els troncs dels mateixos arbres de la zona

Per contenir l'illa central de l'aparcament es faran murs amb tècniques de bioenginyeria, aprofitant els troncs dels mateixos arbres de la zona. El projecte inclou mesures compensatòries ambientals, com ara l'estabilització dels meandres del barranc de Port Ainé utilitzant escullera, així com l'estabilització i hidrosembra dels talussos de l'aparcament situat a la dreta de l'hotel de l'estació. Amb aquesta actuació, FGC amplia la capacitat d'aparcament i assegura un accés respectuós amb el medi natural.


Comentaris

envia el comentari