Catalunya Diari

Comencen les obres de construcció del nou camp de futbol 7 de les Borges

Els primers moviments de terres de les obres ja tenen un valor de 198.000 euros

L'alcaldessa de les Borges Blanques, Núria Palau, i la regidora d'Esports del consistori borgenc, Maricel Viladoms, han visitat aquest dilluns les obres del nou camp de futbol 7 de la capital de les Garrigues. La construcció d'aquest nou equipament ja està en marxa, amb els primers moviments de terres d'aquest nou equipament que preveuen tenir enllestit d'aquí a dos mesos.

Les obres, que tenen un cost de 198.078 euros, IVA inclòs, consisteixen en l'adequació d'aquest terreny annex al Camp de Futbol Municipal Ramon Espasa per construir-hi un nou camp de futbol 7 que permeti alleugerir la concurrència del camp de futbol 11, on actualment tenen lloc molts entrenaments i partits de futbol.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L'alcaldessa Núria Palau ha explicat que ja s'han fet els primers moviments de terres, i ara es durà a terme el seu reblert i compactat, que són els passos previs a la construcció del camp de futbol, ja que cal garantir que el sol sigui apte per a la instal·lació de la gespa.

Imatge de les obres del nou camp de futbol de les Borges Blanques
Comencen les obres de construcció del nou camp de futbol 7 de les Borges Blanques | LleidaDiari.cat

També s'anivellarà la resta de la parcel·la i es recobrirà amb un material reciclat

Alhora, també s'anivellarà la resta de la parcel·la i es recobrirà amb un material reciclat que farà el paviment permeable i que, per tant, evitarà que, quan plogui, el fang pugui contaminar la gespa artificial que està previst instal·lar. Per acabar, es pavimentarà l'espai en què s'assentarà la gespa artificial que conclourà aquest nou equipament esportiu.

Per la seva banda, la regidora d'Esports de les Borges, Maricel Viladoms, ha explicat que la construcció d'aquest equipament és «molt necessària», ja que a l'escola hi ha actualment 18 equips de futbol, que se sumen als equips del Futbol Club Borges A, B i els veterans. D'aquesta manera, «el camp de futbol 11 no pot absorbir tots els entrenaments que s'hi fan, i per això era necessari fer aquest camp annex», ha explicat Viladoms.

L'espai aprofitarà inicialment els equipaments del Camp de Futbol Ramon Espasa, com és el cas dels vestidors, tot i que l'alcaldessa no descarta plantejar en un futur la construcció d'uns vestidors propis per al camp de futbol 7. Igualment, l'espai compta amb un aparcament propi, que se situa a la zona posterior de l'actual camp Ramon Espasa.

 

Unes obres dilatades pels problemes tècnics

Les obres del nou camp de futbol 7 és un projecte que el consistori va posar en marxa a mitjans de 2019, moment en què la Junta de Govern Local va adjudicar un contracte per valor de 179.634 euros per la construcció del camp de futbol.

Una vegada es van iniciar els treballs, els primers moviments de terres van fer patent que el terreny estava compost de diferents materials, de manera que el contracte es va haver d'ampliar en 26.770 euros, IVA inclòs, per poder incloure els treballs de neteja, excavació i adequació del terreny, així com els diferents sondeigs que van servir per determinar la composició de les terres. Amb tot, l'import total de construcció del camp de futbol 7 ha ascendit als 198.078 euros.

Al mateix temps, però, els canvis que s'han fet en el projecte pel que fa al seu sistema de rec i d'il·luminació, que es consideraven sobredimensionats, han fet decréixer el preu del contracte en 25.923 euros. Tot això comporta que, malgrat les modificacions, el preu del contracte incrementi només en 18.444 euros, i ascendeixi a un preu total de 198.078 euros.


Comentaris

envia el comentari