Catalunya Diari

Comencen els treballs de millora de l'àrea de parapent d'Organyà

Les obres tenen com a objectiu convertir el municipi alturgellenc en un referent en la pràctica d'aquest esport

Parapent Organyà
Pla general de la zona on s'estan duent a terme les obres de millora i modernització de l'àrea de parapent d'Organyà | LleidaDiari.cat

Les obres de millora i modernització de l'àrea destinada al parapent d'Organyà (Alt Urgell) han començat aquesta setmana. Els treballs els executa l'empresa Catalana d'Infraestructures i Serveis Associats, SL (CISA) i tenen com a objectiu situar el municipi com a referent internacional en la pràctica d'aquest esport en totes les seves modalitats, especialment l'acrobàtica.

L'actuació inclou una intervenció per suavitzar el perfil de la muntanya per facilitar la mobilitat dels usuaris i aconseguir una millor qualitat de l'envol, a més de l'adequació dels accessos i una zona d'aparcament, entre d'altres.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Es preveu emmoquetar la zona d'enlairament

El projecte, adjudicat el mes de juny passat, preveu emmoquetar la zona d'enlairament i construir-hi una grada de pedra per a una cinquantena de persones, des de la qual es podrà contemplar l'activitat amb una vista privilegiada sobre el territori. A més, també s'instal·larà una estació meteorològica per a millorar les condicions de vol i facilitar l'activitat de les escoles, professionals i resta de practicants, així com una zona de pícnic i uns lavabos.

Pel que fa a l'aparcament, està previst construir-ne un de 35 places, a més de reservar un espai per als vehicles d'emergències, de les escoles de parapent i de les persones amb mobilitat reduïda, entre d'altres. Mentrestant, el camí d'accés també s'arranjarà per facilitar-hi la doble circulació dels vehicles i s'instal·laran diversos punts de senyalització. La millora de les infraestructures i equipaments destinats al parapent ha estat impulsada des de l'Ajuntament d'Organyà. El projecte, adjudicat per un import de 337.000 euros, està subvencionat per la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya, dins del programa de Desenvolupament de Plans de Foment Territorial del Turisme.

Obres
Pla general on es veuen dos operaris a la zona del parapent d'Organyà, on han començat les obres de millora i modernització d'aquesta àrea | LleidaDiari.cat

 

 

Lleida es consolida com a ciutat aeronàutica

L'arribada de noves empreses a l'aeroport de Lleida-Alguaire s'ha traduït en un increment de clients i d'operacions que ha permès consolidar-lo com a aeroport industrial i de formació, segons el secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín. El nombre de passatgers i usuaris de l'aeroport lleidatà l'any 2018 ha estat de 45.532, la qual cosa suposa un increment del 49% respecte els 30.406 de l'any anterior. Pel que fa al nombre d'operacions, el 2018 s'han registrat un total de 6.063, que suposen un increment del 143% respecte a les 2.494 operacions registrades l'exercici 2017.

Per Gavín, «orientar estratègicament l'aeroport d'Alguaire cap a l'activitat industrial i de serveis està sent un èxit i ens ofereix un recorregut de creixement molt important». En aquest sentit, ha afegit que Catalunya necessita un aeroport industrial per desenvolupar un sector en creixement, i ha assegurat que «aquesta és una aposta per Lleida, perquè aquesta ciutat ha estat tradicionalment mancada d'activitat industrial». Gavín ha defensat que «ens cal diversificar i internacionalitzar l’activitat econòmica del territori i enfortir l'activitat industrial, i l'aeroport d'Alguaire és una aposta en aquest sentit».


Comentaris

envia el comentari