Catalunya Diari

Comencen els treballs previs a la construcció del nou CAP de la Seu d'Urgell

L'Ajuntament està fent l'enderroc dels antics garatges de l'Alsina Graells, al centre de la ciutat

Pla general dels garatges de l'Alsina Graells de la Seu d'Urgell on s'han iniciat les obres per fer-hi el nou CAP
Pla general dels garatges de l'Alsina Graells de la Seu d'Urgell on s'han iniciat les obres per fer-hi el nou CAP | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ja ha començat, aquesta setmana, els treballs per a la construcció del nou Centre d'Atenció Primària de la ciutat. Concretament, s'ha iniciat l'enderroc dels antics garatges de l'Alsina Graells, que aquests darrers anys han allotjat el magatzem de les brigades municipals de l'Ajuntament. L'ensorrament de la històrica nau ha començat per la teulada, la part més sensible de l'edifici, i després es continuarà amb les parets i el perímetre de l'estructura. L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha recordat que «les obres ja estan adjudicades i l'empresa encarregada començarà les obres al mes de setembre».

Per això, prèviament l'Ajuntament s'està encarregant de «deixar la parcel·la neta i en condicions per iniciar les pròximes setmanes la construcció del CAP». El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya va adjudicar les obres, el mes de maig passat, a l'empresa Construccions Cots i Claret, SL, per un import de 2.757.701 euros i amb un termini d'execució de dotze mesos a partir de l'inici de la construcció. Batalla considera que l'inici d'aquestes obres serà «un pas important i definitiu» per dotar la capital de l'Alt Urgell d'un centre d'atenció primària «a l'alçada de les necessitats de salut del segle XXI». Batalla també ha remarcat que aquest projecte, «llargament esperat», s'ha fet realitat «gràcies a la feina conjunta dels professionals del CAP, del Departament de Salut i de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell».

 

Un CAP amb diferents plantes i espais

L'espai dels antics garatges per a autocars consta de 800 metres quadrats i està situat al carrer Bisbe Guitart, en ple centre neuràlgic de la ciutat i a pocs metres del Sant Hospital. El nou equipament sanitari gairebé triplicarà l'espai de les actuals dependències. El CAP tindrà a la planta baixa les àrees d'atenció continuada i de pediatria. La primera comptarà, entre d'altres, amb una sala de tractaments i un box d'extraccions, mentre que la segona disposarà de tres consultes per als facultatius i tres més d'infermeria. El primer pis l'ocuparà l'àrea de medicina general, amb sis consultes per als professionals mèdics i sis més per als d'infermeria. La segona planta es destinarà a la consulta d'odontologia, quatre més de polivalents i espais per a usos administratius. L'edifici també tindrà un soterrani destinat a magatzem i instal·lacions.

L'equip del Centre d'Atenció Primària de la Seu d'Urgell està conformat per dotze metges de família i dotze infermeres, a més de tres pediatres, un auxiliar, una odontòloga, una llevadora, un treballador social i cinc administratius. A les dependències actuals compten amb 16 espais de consulta, dos boxs d'urgència, un despatx d'odontologia i un altre per al treballador social. Arran del canvi d'usos, les brigades municipals comptaran amb un nou edifici de serveis que es construirà en una nova parcel·la. La construcció preveu una planta soterrada i una planta baixa amb un total de 2.800 metres quadrats.


Comentaris

envia el comentari