Catalunya Diari

Els comerços d’Alcarràs afectats pel confinament seran compensats amb fins a 2.000 euros

Les bases dels ajuts es troben en període d’exposició pública fins el proper 20 d’octubre, data a partir de la qual podran formalitzar-se les sol·licituds a l’Ajuntament

Imatge d'arxiu d'Alcarràs
Els comerços i establiments hostalers d’Alcarràs afectats pel confinament de juliol seran compensats amb fins a 2.000 euros | LleidaDiari.cat

Els comerços i establiments hostalers d'Alcarràs afectats pel confinament que va patir el municipi juntament amb Lleida i cinc municipis més del Baix Segrià podran, a partir d'aquest 20 d'octubre i un cop finalitzat el preceptiu període d'exposició pública, formalitzar a l'ajuntament d'Alcarràs les sol·licituds per acollir-se als ajuts que ha activat el Consell Comarcal per compensar les pèrdues patides.

En total, en el cas d'Alcarràs, la quantitat que es posa a disposició dels propietaris de comerços, establiments hostelers i professionals de la venda ambulant de productes no alimentaris a mercats de marxants arriba fins als 243.000 euros i es repartiran a raó d'un màxim de 2.000 euros per beneficiari en el cas dels responsables d'establiments comercials i hostalers i de 400 euros en el cas dels marxants.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Hauran de demostrar que han patit a la seva facturació del mes de juliol

Per beneficiar-se'n, els sol·licitants hauran de demostrar que, com a resultat del confinament d'aquest estiu, han patit a la seva facturació del mes de juliol d'enguany una disminució de, com a mínim, el 50% amb relació a les xifres assolides el juliol del 2019. A cadascun dels municipis afectats (juntament amb Alcarràs, se'n beneficien també Lleida, Aitona, Torres de Segre, Seròs, Soses i la Granja d'Escarp) la tramitació dels ajuts serà desenvolupada pels respectius consistoris.

«Des del Consell Comarcal s'ha decidit realitzar la tramitació a cada municipi mitjançant els serveis de Promoció Econòmica respectius. A Alcarràs, pel nostre volum de població i activitat, som el municipi que rep més fons després de Lleida i animen tots els nostres comerciants i hostalers a sol·licitar uns ajuts als quals tenen dret i que, esperem, ajudin en la mesura del fet possible a atenuar els efectes que el confinament va tenir. Els pobles i les ciutats, si són vius, és gràcies aels seus comerços i la seva hostaleria. Sense les persones que, cada dia, es lleven ben d'hora per aixecar la persiana del seu local, els nostres pobles no serien res del que són. Hem d'estar al costat dels nostres comerciants i hostalers», explica Jordi Janés, primer tinent d'alcalde i regidor de Promoció Econòmica de l'ajuntament d'Alcarràs.

 

L'esforç de tothom i l'exigència constant

Manel Ezquerra, alcalde d'Alcarràs, destaca també igualment el valor d'uns ajuts que, recorda, si s'han aconseguit ha estat gràcies a la unitat de les alcaldesses i alcaldes del Baix Segrià: «Com també a succeït en altres circumstàncies, el Baix Segrià ha oblidat colors polítics i hem lluitat en favor del territori i la seva gent. Sense l'esforç de tothom i l'exigència constant que s'han mantingut des dels nostres pobles, dubto que existissin ara aquests ajuts que els nostres comerciants i hostalers poden sol·licitar. De nou, em sento orgullós de ser d'on sóc». Les bases dels ajuts són disponibles a https://www.alcarras.cat/impuls-comerc-i-empresa/subvencions-covid-19-per-al-comerc


Comentaris

envia el comentari