Catalunya Diari

La companyia de dansa La Mov porta fins a Tàrrega l'espectacle 'Terrenal'

Dins la Temporada de Teatre de la capital de l’Urgell, que també oferirà el diumenge 1 de desembre un nou muntatge del projecte inclusiu Incursió Social

Imatge promocional de La Mov
Imatge promocional de La Mov | LleidaDiari.cat

La companyia de dansa LaMov portarà el seu darrer espectacle 'Terrenal' al Teatre Ateneu de Tàrrega el dissabte 30 de novembre (9 vespre).

La proposta forma part de la Temporada de Teatre de la capital de l'Urgell, que compleix 25 anys mantenint el seu segell d'èxit i prestigi al servei de les arts escèniques. La companyia LaMov va néixer el 2008 a Saragossa sota la direcció de Víctor Jiménez, deixeble i ballarí de la companyia de Victor Ullate, pupil directe de Maurice Béjart i ballarí solista de l'Òpera de Lió.

Víctor Jiménez continua sent un dels coreògrafs més aplaudits

Onze anys després, Víctor Jiménez continua sent un dels coreògrafs més aplaudits gràcies a muntatges com 'El Trencanous', 'La Bella Dorment' o 'El Trobador'. LaMov ha viatjat a Estats Units, França, Itàlia, Gran Bretanya o Alemanya, i ha actuat als teatres més emblemàtics del país. El muntatge 'Terrenal' "parla de la relació entre la vida i la mort, de les trivialitats que ens fascinen", afirma la companyia.

Els aficionats a la dansa tindran ocasió de gaudir de la plasticitat dels seus ballarins, fent gala d'una depurada tècnica i treball. La captivadora música del 'Rèquiem' de Mozart i de J. Sarnago contribueixen a expressar l'ideal de la companyia: la recerca de la bellesa mitjançant els moviments. Val a dir que la companyia oferirà al públic un assaig obert amb entrada de franc el mateix dissabte a les 6 de la tarda.

Torna Incursió Social amb una adaptació de ‘Romeu i Julieta’

El cicle teatral targarí tindrà encara una segona cita aquest cap de setmana. El diumenge 1 de desembre (7 tarda) tornarà al Teatre Ateneu el projecte Incursió Social nascut a Juneda. Es tracta d'una iniciativa innovadora que promou la participació en les arts escèniques per part de persones que sovint no poden accedir a aquest àmbit de creació cultural. Una experiència basada en l'estreta cooperació entre professionals i participants, fomentant les seves aportacions i donant ales a la creativitat.

Imatge promocional de l'obra
Imatge promocional de l'obra | LleidaDiari.cat

El procés culmina amb l'estrena d'un espectacle als diferents teatres municipals de les poblacions implicades en el projecte. El muntatge escollit enguany és una adaptació del cèlebre 'Romeu i Julieta' de William Shakespeare amb text i direcció de Ramon Giné i Núria Martí. Centres participants: Associació Alba de Tàrrega, Acudam de Mollerussa, Centre Assistencial Sant Joan de Déu d'Almacelles, L'Olivera de Vallbona de les Monges, Centre Talma de Juneda i Residència Municipal d'Avis de Juneda.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari