Catalunya Diari

La comunitat musulmana de Tàrrega divulga vídeos en àrab i amazic amb recomanacions sanitàries

Estan impulsats pel consistori a petició del CAP en el marc de la campanya de conscienciació davant la covid-19

Captura de pantalla on es pot veure el vicepresident de la mesquita de Tàrrega, Ahmed Lamassayah
La comunitat musulmana de Tàrrega divulga vídeos en àrab i amazic amb recomanacions sanitàries | LleidaDiari.cat

La comunitat musulmana de Tàrrega divulga aquests dies dos vídeos enregistrats en llengua àrab i amazic (també coneguda com a berber) que consciencien sobre la importància de les mesures sanitàries per frenar la pandèmia.

Les gravacions han estat promogudes per l'Ajuntament de Tàrrega a petició del CAP de la capital de l'Urgell amb l'objecte de poder fer arribar amb efectivitat els missatges de prevenció contra la covid-19. A més de les recomanacions sanitàries bàsiques (distància, mans, mascareta), es ressalta la importància del confinament a casa si s'ha tingut contacte proper amb un cas positiu.

L'Ajuntament ha inclòs els vídeos dins la seva campanya 'Fes-ho per tu, fes-ho pels teus'

A les gravacions intervenen respectivament Ahmed Lamssayad, vici-president de la mesquita de Tàrrega, i Rachid Roumani Ragoubi, president de l'entitat targarina Atlas.cat. L'Ajuntament ha inclòs els vídeos dins la seva campanya 'Fes-ho per tu, fes-ho pels teus' impulsada junt amb el CAP en el marc de la qual també es va difondre el juliol passat un vídeo adreçat especialment a la gent jove sobre la importància de dur la mascareta.

L'alcaldessa Alba Pijuan ha agraït la implicació de la comunitat islàmica a l'hora de lluitar col·lectivament contra el virus, fent extensiu els missatges de prevenció, prudència i responsabilitat. L'alcaldessa també ha destacat la col·laboració d'Omar Noumri, alcalde de Castelló de Farfanya (Noguera) i primer batlle musulmà de les terres de Ponent.

 

La xifra de casos positius de Covid-19 acumulats a Tàrrega puja a un total de 342

Actualment, la xifra de casos positius de Covid-19 acumulats a Tàrrega puja a un total de 342. Així mateix, l'índex de rebrot a la capital de l'Urgell, després d'un període amb tendència a l'alça, torna a baixar d'uns dies ençà situant-se aquest dimecres en 483,63 tot i que encara és un nivell alt. Al cribratge massiu que es va fer la setmana passada a la ciutat, es van detectar 2 casos positius d'entre les 381 proves PCR que es van fer (un 0,5% del total). L'Ajuntament de Tàrrega continua fent una crida a no abaixar la guàrdia i complir amb les mesures bàsiques de seguretat sanitària com dur mascareta, rentar-se sovint les mans i mantenir la distància.


Comentaris

envia el comentari