Catalunya Diari

Condemna de més de 73.500 euros a l'exalcalde de Sunyer per no protegir un tub que va aixafar i matar una nena

L'accident va tenir lloc l'any 2013 i ara l'Audiència sentencia aquesta indemnització per als pares de la menor que jugava al lloc dels fets

Imatge dels tubs amb què jugaven un grup de nens i que va provocar la mort d'una nena a Sunyer | LleidaDiari.cat

L'Audiència de Lleida ha condemnat a pagar 73.539,47 euros al propietari del solar de Sunyer (Segrià) on l'any 2013 hi va morir una nena d'onze anys quan li va caure al damunt un tub de formigó. Segons fonts judicials, el condemnat, Salvador Huguet, que era l'alcalde del municipi quan van tenir lloc els fets, haurà d'indemnitzar ara els pares de la menor perquè s'ha determinat que el terreny, situat al centre de municipi, no estava protegit i per això els nens van poder accedir als tubs de formigó sense cap mena de problema. L'any 2014 l'Audiència de Lleida va arxivar les diligències penals sobre aquest cas al determinar que el fatal succés va ser un fet accidental. L'Audiència de Lleida ratifica la condemna del jutjat de primera instància 3 de Lleida, que inicialment va fixar la indemnització en poc més de 105.000 euros i ara ha estat rebaixada a 73.539.

Els fets van tenir lloc el 2013 quan una desena de nens de diverses edats estaven jugant en un solar al costat del casal del poble i dues nenes es van introduir al tub de formigó i van començar a jugar a colpejar el conducte amb un altre d'idèntic que hi havia al costat. Malauradament, el tub on estaven es va partir en diversos trossos a causa dels cops i la part superior del conducte es va aixafar. Una de les dues nenes va morir i l'altra va resultar ferida greu. L'Audiència creu que el fet que la finca no estigués tancada va suposar un risc important i més si es té en compte que hi havia aquest tipus de materials d'obra. Malgrat que no hi havia cap norma que obligués a tenir-ho tancat, l'amo del solar el va tancar setmanes després del succés.


Comentaris

envia el comentari