Catalunya Diari

Ja es coneixen els finalistes per Barcelona del ‘màster xef’ dels alumnes catalans de cuina

Tots tres competiran a la gran final que se celebrarà al maig al Pavelló de l'Oli de les Borges Blanques

L'Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona (ESHOB) ha acollit l'última de les quatre semifinals dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, el 'màster xef' de les Escoles d'Hostaleria de Catalunya. Irene Gil i Raquel Fernández, de l'Escola d'Hostaleria de Barcelona, i Fernando Kügerl, de l'Institut Martí Dot de Sant Feliu de Llobregat –per aquest ordre– han estat els joves xefs que competiran amb els millors estudiants de Catalunya a la gran final que se celebrarà al maig al Pavelló de l'Oli de les Borges Blanques.

Amb els primers classificats en aquesta semifinal han participat Carlos Fernández, Antonio Castillo i Darwin Cárdenas, també de l'ESHOB, amb Eric Montes, de Jesuïtes Sarrià-Sant Ignasi i Iván Cuenca, de l'Escola d'Hoteleria Joviat de Manresa. Tots els candidats han treballat un aperitiu i un plat autòcton principal per valorar l'excepcional oli verge extra de Les Borges Blanques.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Fotografia de tots els participants i dels guanyadors de la semifinal celebrada a Barcelona
Irene Gil, Raquel Fernández i Fernando Kügerl, finalistes per Barcelona del ‘màster xef’ dels alumnes catalans de cuina | LleidaDiari.cat

Els primers Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, amb l'impuls de l'Ajuntament de Les Borges Blanques i l'apadrinament dels famosos germans Torres, neixen com a homenatge al cuiner català Josep Lladonosa i Giró (1938), figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània amb nombroses distincions –entre elles la Creu de Sant Jordi– per la seva ingent tasca de recerca i documentació històrica sobre la cuina catalana.

El jurat

El jurat ha estat integrat pel mateix Josep Lladonosa; els germans Torres, del restaurant 'Cuina Torres' de Barcelona (dues estrelles Michelin); Josep Moreno, del restaurant 'Deliranto' de Salou (una estrella Michelin); Carme Picas, del restaurant 'El Ginjoler' de Sant Feliu de Guíxols, membre del col·lectiu de 'Cuineres i Cuiners Km. 0 de Catalunya; Xavier Benet, del restaurant 'Benet' de Les Borges Blanques (Guia Michelin), Pere Chias, president del Gremi de Restauració de Barcelona, i la nutricionista Elena Maestre Gonzalez, membre de la Junta del Col·legi de Dietistes Nutricionistes de Catalunya, professora de la Facultat de Medicina i ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona i vicedirectora del StartUB. Aquest selecte grup de professionals ha valorat aspectes com el sabor, la textura, l'aroma, la presentació o la innovació per a atorgar la puntuació.

L'organització i gestió d'aquesta primera edició dels Premis Josep Lladonosa només s'ha pogut portar endavant gràcies a l'impuls i al compromís mostrat per importants marques vinculades al món de la gastronomia, que van participar el passat mes de desembre en la presentació oficial dels guardons, presidida per la consellera d'Agricultura de la Generalitat, Teresa Jordà, i l'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir.


Comentaris

envia el comentari