Catalunya Diari

5.000 mossos i 200 punts de control per garantir el confinament municipal del cap de setmana

Les cavalcades de reis es faran amb «formats alternatius» i «sense aglomeracions»

Pla tancat de dos agents de la Guàrdia Urbana de Tarragona durant un control de trànsit al carrer Joan Miró
Pla tancat de dos agents locals durant un control de trànsit. | ACN

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha anunciat aquest dijous un dispositiu conformat amb 5.000 agents, 200 punts de control i que comptarà amb la feina dels 200 cossos de policies locals. El conseller ha agraït reiteradament el «grau de compliment» de les mesures per part de la ciutadania i ha indicat que els patrullatges «en cap cas tenen voluntat de sancionar amb caràcter recaptatori, sinó que purament tenen un caràcter pedagògic». Pel que fa a les cavalcades de reis «una línia vermella són les aglomeracions», ha destacat el subdirector general de Programes en Protecció Civil, Sergio Delgado. Per això, «s'està treballant amb formats alternatius perquè la canalla i les famílies vegin els reis i hi hagi fires, però tot requerirà una adaptació», ha dit.
 
 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 
 
Sàmper ha explicat que durant les darreres tres setmanes s'han posat 15.258 denúncies administratives per saltar-se alguna de les mesures restrictives, de les quals 8.834 les han posat policies locals i 6.424 mossos. Hi ha hagut 330 establiments sancionats, 243 per part de les policies locals i 87 pels mossos. S'han tancat 13 locals, 8 els mossos i 5 les policies locals, ha indicat.
 
 

Insisteixen que s'evitin els contactes socials

«Evidentment els reis portaran els regals, però no ho podran fer com sempre» i «tampoc hi podran haver els dinars o sopars amplis amb família i amics», ha exposat Delgado. «El format clàssic de cavalcada en aquests moments de cap manera seria viable», ha reblat.
 
 
El responsable de Protecció Civil també s'ha referit al fet que darrerament reben «moltes consultes sobre activitats assembleàries, associacions, per fer activitats com votacions». En aquest sentit, ha destacat que «és un moment en el qual tota activitat que comporti interacció social s'ha d'evitar». I ha conclòs: «Millor ajornar-ho si no és imprescindible».

Comentaris

envia el comentari