Catalunya Diari

El confinament municipal de cap de setmana continuarà mínim fins al 23 de novembre

La Generalitat no descarta imposar restriccions més dures

Pla mitjà on es poden veure mossos d'esquadra demanant el certificat laboral per circular al punt de control dels Alamús
Pla mitjà on es poden veure agents dels Mossos d'Esquadra demanant el certificat laboral per circular al punt de control dels Alamús. | LleidaDiari.cat

Catalunya continuarà uns dies més encara amb el confinament municipal de cap de setmana -des de les sis del matí de divendres, a les sis del matí del dilluns- i el perimetral de Catalunya. Així ho ha avançat aquest dijous el conseller d'Interior en funcions, Miquel Sàmper, qui ha confirmat que com a mínim la mesura s'allargarà fins al proper 23 de novembre. Pel que fa al toc de queda nocturn, prorrogat dues setmanes més, el responsable d'aquest Departament també ha informat que «ha vingut per quedar-se bastant temps». En aquest sentit, ha afirmat que aquesta restricció «no afecta» a la ciutadania de la mateixa manera que la resta de mesures plantejades pel Govern, i per tant, ha demanat que la gent «s'acostumi» a la limitació. 

▶️ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

El conseller ha explicat que es plantejaran que els confinaments perimetrals dels municipis puguin passar a ser de territoris supramunicipals –com les comarques o les regions sanitàries- d'aquí a 10 dies, sempre que els criteris «purament mèdics» ho aconsellin. En el cas del toc de queda, Sàmper ha avançat que probablement serà «un confinament que ens haurà d'acompanyar molt temps» perquè afecta «relativament poc». En aquest sentit, també ha previst que s'allargui en el temps l'obligatorietat de portar mascareta o la necessitat de mantenir una distància social, que ha qualificat de «mesures estructurals» que «han vingut per quedar-se»

.

El subdirector general de Programes de Protecció Civil, Sergio Delgado, ha apuntat que cal «canviar les pautes socials i com tenim les interaccions» i ha demanat «interioritzar el canvi d'hàbits». A més, ha volgut posar el focus en la importància de la ventilació als espais tancats i mantenir les relacions socials dins del cercle habitual.

El conseller ha argumentat la pròrroga de les restriccions perquè «falten més dies» per poder «dominar» la pandèmia i ha assegurat que la decisió «parteix de l'empatia amb les dificultats dels ciutadans». També ha agraït el «compromís» de la ciutadania en la baixada en les xifres de mobilitat, especialment de les deu a les dotze de la nit.

Denúncies interposades

D'altra banda, Sàmper ha detallat que en la darrera nit els Mossos han aixecat 62 actes per incompliment de les restriccions i ha remarcat que ha estat la primera vegada que no s'ha hagut de tancar cap establiment. El conseller ha apuntat que des del 16 d'octubre els Mossos han fet 10.449 denúncies mentre que les policies locals n'han fet 13.575.

Pel que fa al cas concret d'establiments, des del 16 d'octubre s'ha denunciat 149 locals per part dels Mossos i 331 per part de policies locals. El conseller d'Interior ha volgut destacar «la gran coordinació» dels dos cossos policials.


Comentaris

envia el comentari