Catalunya Diari

Confinen l'escola bressol de Golmès per un positiu en Covid-19

Es tracta del centre El Petit Estel de la petita localitat del Pla d'Urgell

Pla obert d'una professora i un grup d'alumnes de l'Escola Catalònia de Barcelona caminant ordenats pel passadís
Pugen a 2.606 els grups confinats (+18) i a 62.982 les persones en quarantena (+469), amb 6 centres tancats | LleidaDiari.cat

La Covid-19 segueix el seu ritme i, malgrat els esforços de la societat i en especial de la comunitat educativa, sembla que resulta impossible evitar els contagis. En aquest sentit, un altre centre escolar lleidatà ha hagut d'abaixar la persiana durant uns dies després que un treballador donés positiu en una prova PCR. Tal com ha avançat el diari 'Segre', l'escola bressol El Petit Estel de Golmés, a la comarca lleidatana del Pla d'Urgell, roman tancada des del passat dimarts.

De fet, es tracta de l'únic grup de l'escola bressol d'aquesta localitat. Així doncs, i segons dades del Departament d'Ensenyament, en el centre d'infants hi ha en l'actualitat un total d'onze persones en quarantena, nou alumnes i dos professors, els quals, no podran tornar al ritme habitual del curs fins que passin els dies necessaris després d'haver-se confirmat un positiu per coronavirus. Tot i que el tancament d'aquesta escola bressol és actualitat, no és novetat, ja que la demarcació de Lleida ja ha viscut altres tancaments i aïllaments de grups des de l'inici del curs escolar el passat mes de setembre. Un exemple va ser l'escola de Barbens o la d'Almenar, al Segrià, la qual va ser de les primeres que va provocar un cribratge massiu per part de Salut als contactes directes i familiars dels escolars.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El nombre de grups escolars confinats per un positiu de covid-19 ha pujat fins als 2.606

El nombre de grups escolars confinats per un positiu de covid-19 ha pujat fins als 2.606, 18 més que divendres, quan van baixar. Segons les dades del Departament d'Educació els grups confinats són el 3,62% del total. Hi ha 62.982 persones confinades, 469 més que en el balanç anterior. D'aquestes, 59.962 són alumnes, 2.866 docents i personal d'administració i serveis i 154 personal extern. En els darrers deu dies s'han confirmat 6.546 positius, 5.915 entre alumnat, 573 entre docents i personal d'administració i 58 entre personal extern.

Els positius acumulats declarats són 22.430, 731 més que en el balanç anterior. Actualment hi ha sis centres completament tancats a Catalunya. Els centres tancats són la llar d'infants d'Ordis i l'Escola Antoni Balmanyà a l'Alt Empordà; la llar d'infants L'Oreneta de Bolvir (Cerdanya), l'escola bressol El Petit Arc de Sant Martí a Terrassa (Vallès Occidental), l'escola Sant Salvador a Godall (Montsià) i s'incorpora la llar d'infants El Petit Estel de Golmés (Pla d'Urgell).


Comentaris

envia el comentari