Catalunya Diari

Confirmada la celebració de la Mobile Week al Pirineu malgrat la suspensió del MWC

Es dirigeix a la ciutadania del Pirineu amb conferències i tallers amb experts que donaran consells i informació

Imatge del Parc Natural de l'Alt Pirineu | LleidaDiari.cat

El diputat i alcalde de la Pobla de Segur, Marc Baró, ha confirmat aquest dijous la celebració de totes les activitats previstes a la Mobile Week al Pirineu que s'han d'iniciar el pròxim 19 de febrer i durant una setmana amb diferents activitats que tindran lloc a les comarques del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça, sota el títol 'Tecnologia per a la ciutadania'.

Així ho ha assegurat aquest dijous Marc Baró després que el dimecres es comuniqués oficialment que el Mobile World Congress (MWC) es cancel·lava a causa del nombrós grup d'empreses tecnològiques que havien manifestat la seva decisió de no participar en aquest esdeveniment mundial a causa de la por pel contagi del coronavirus.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Es dirigeix a la ciutadania del Pirineu

Segons Marc Baró, tot i que la Mobile Week es mou sota el paraigua del MWC, la destinació final és diferent, ja que la Mobile Week es dirigeix a la ciutadania del Pirineu amb conferències i tallers amb experts que donaran consells i informació per entendre el panorama actual de la revolució digital, i centraran el seu interès en tres temàtiques: la robòtica, la intel·ligència artificial i la ciberseguretat, mentre que el MWC està dirigit a empreses i professionals del sector tecnològic.

Per això, es mantenen totes les activitats que estaven previstes que van ser presentades aquest dimecres en roda de premsa a la Diputació de Lleida. Baró ha refermat la certesa que aquestes activitats donaran l'oportunitat a la població de comarques de caràcter més rural, de participar en debats, conferències i tallers que fomenten el desenvolupament digital.

Al Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça

'Tecnologia per a la ciutadania' s'organitza a les comarques del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça, i obrirà el teló a l'Epicentre de Tremp amb les ponències 'Model d'innovació a desenvolupar al territori i identificació de les solucions innovadores', a càrrec de Teresa Botargues, assessora d'Innovació i Desenvolupament local de la Diputació de Lleida; i 'Solucions innovadores basades en la combinació de tecnologies d'intel·ligència artificial i gestió del coneixement', a càrrec de Gabriel Anzaldi, director de Desenvolupament Científic Tecnològic i gerent d'Eurecat Lleida.

Al mateix temps, es donaran a conèixer totes les activitats programades. La Mobile Week –que tindrà lloc en quinze ubicacions diferents de Catalunya- se celebrarà al Pirineu entre el 19 i el 29 de febrer.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari