Catalunya Diari

El Conselh Generau instal·la 2 mòduls a l'Espitau Val d'Aran en substitució de l'hospital de campanya

Els mòduls prefabricats ofereixen millors condicions per encarar els mesos d'hivern amb nevades i baixes temperatures

Pla general dels dos mòduls prefabricats que s'han instal·lat davant de l'Hospital Val d'Aran a Vielha
El Conselh Generau instal·la dos mòduls a l'Espitau Val d'Aran en substitució de l'hospital de campanya | LleidaDiari.cat

El Conselh Generau d'Aran ha instal·lat dos mòduls prefabricats a l'Espitau Val d'Aran en substitució de l'hospital de campanya que hi havia fins ara. Aquests mòduls ofereixen unes millors condicions davant la previsió de nevades i baixes temperatures típiques de l'hivern a l'Aran i una millora de l'espai assistencial.

L'objectiu d'aquest equipament és el mateix que l'hospital de campanya; facilitar el treball assistencial dels professionals davant la covid-19. Aquestes infraestructures són provisionals a l'espera que arribin unes altres amb majors i millors prestacions, que no s'han pogut instal·lar encara pels temps d'espera del procés de fabricació.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La síndica d'Aran, Maria Vergés, ha declarat que «la instal·lació d'aquesta infraestructura pretén alliberar determinats espais de l'hospital per a poder compatibilitzar, amb totes les garanties, l'activitat assistencial ordinària i l'activitat assistencial relacionada amb la covid-19». El 15 de març d'aquest any ja van instal·lar un hospital d'aquestes característiques que mesos més tard es va retirar. El 18 d'agost es va tornar a muntar. Ara, s'ha retirat definitivament per instal·lar-hi els dos mòduls prefabricats.

El muntatge dels mòduls industrialitzats del nou edifici de l'Arnau començarà dilluns

El muntatge dels mòduls industrialitzats del nou edifici annex a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida començarà dilluns que ve. Així ho ha donat a conèixer la constructora d'Aro, encarregada de l'obra que va començar els treballs de fonamentació de l'edifici a principis de setembre. El muntatge de l'edifici, que consta de 63 mòduls, es farà només en dues setmanes i d'aquesta manera es preveu assolir l'objectiu que estigui en funcionament a principis d'any per fer front a la crisi de la covid-19. Aquest és un dels 5 edificis que el Cat Salut construeix a diferents centres hospitalaris del país, tots a Barcelona, menys el de Lleida, que a més a més és el primer que s'ha començat a fer.

L'edifici, amb gairebé 4.500 metres quadrats construïts i que comptarà amb 88 llits, s'ha dissenyat amb un innovador mètode constructiu basat en la fabricació, transport i muntatge de mòduls tridimensionals completament equipats al centre productiu de Compact Habit a Cardona, propietat de la constructora d'Aro. El nou equipament sanitari suposa un repte, ja que s'ha previst dissenyar i construir en només 4 mesos i mig, preveient la finalització del mateix durant el mes vinent de gener. Per aquest motiu, la constructora assegura que fa servir un «avançat mètode d'organització de treball» anomenat 'Lean Manufacturing', amb la col·laboració d'un grup de consultors experts en aquesta matèria i amb PMMT, l'equip redactor del projecte especialista en projectes hospitalaris.


Comentaris

envia el comentari