Catalunya Diari

El Conselh Generau d'Aran posarà en marxa un portal d'autoaprenentatge de l'aranès

Els alumnes podran obtindran un certificat que els possibilitarà accedir als exàmens presencials per obtenir les titulacions oficials d'aranès del Conselh

Imatge de cartells en aranès
Imatge de cartells en aranès | LleidaDiari.cat

El Conselh Generau d'Aran, en col·laboració amb l'Associació Cultural DiversiaWorld, impulsarà un nou portal d'internet d'autoaprenentatage de l'aranès al qual es pot accedir a través de l'adreça www.aranes.club. El 2016 DiversiaWorld, va posar en marxa una plataforma d'e-learning o aprenentatge en línia i divulgació de l'occità-aranès on actualment s'ofereix online el Nivèu A1 i A2, que correspon al Nivèu A1 oficial del Conselh Generau d'Aran.

L'acord de col·laboració entre ambdues parts permetrà implementar en aquest nou portal també els cursos de Nivèu B1 i B2. Els alumnes que cursin aquestes formacions de l'aranès obtindran un certificat que els possibilitarà accedir als exàmens presencials per obtenir les titulacions oficials del Conselh Generau d'Aran. Una de les novetats importants és que els examinadors del Conselh es desplaçaran fora de la Val d'Aran i de Barcelona perquè els alumnes puguin fer els exàmens presencials en els seus llocs de residència.

  

L'any 2016 l'Associació Cultural DiversiaWorld, va posar en marxa una plataforma d'e-learning o aprenentatge en línia i divulgació de l'occità-aranès amb la finalitat d'oferir un espai per aprendre l'aranès online, oferint un espai d'aprenentatge interactiu, fàcil i complet, que permet aprendre al ritme de cadascú, a través d'unitats teòriques, unitats de reforç, unitats de síntesi i d'altres d'expressió oral i d'expressió escrita, complementades amb exercicis interactius i exercicis de reforç, sempre amb l'acompanyament personalitzat i el seguiment de tutors.

Actualment s'ofereix online el Nivèu A1 i A2, que correspon al Nivèu A1 oficial del Conselh Generau d'Aran. L'acord de col·laboració amb el Conselh permetrà implementar en aquest nou portal els cursos de Nivèu B1 i B2. Els alumnes que cursin aquestes formacions de l'aranès obtindran un certificat que els possibilitarà accedir als exàmens presencials per obtenir les titulacions oficials del Conselh Generau d'Aran. 

Una de les novetats importants és que els examinadors del Conselh, es desplaçaran fora de la Val d'Aran i de Barcelona perquè els alumnes puguin fer els exàmens presencials en els seus llocs de residència. D'altra banda, els més petits i qualsevol usuari que ho desitgi també podrà gaudir de la versió interactiva del conte 'El Petit Princep' ('Eth Petit Prince'), amb tot un seguit de material addicional com les conjugacions dels verbs o la pronunciació de les paraules.


Comentaris

envia el comentari