Catalunya Diari

El Consell Comarcal de les Garrigues organitza una ruta senyalitzada per gaudir de la floració de l'ametller

Aquest cap de setmana, 3 i 4 de març, i fins que acabi la floració, als termes municipals d'Arbeca i la Floresta

Imatge dels arbres fruiters de les Garrigues, florits.
Imatge dels arbres fruiters de les Garrigues, florits. | LleidaDiari.cat

Coincidint amb la floració de l'ametller, aquest cap de setmana, 3 i 4 de març, el Consell Comarcal de les Garrigues organitza una ruta senyalitzada per visitar dos camps d'ametllers, entre Arbeca i la Floresta, perquè els visitants puguin gaudir d'aquest espectacle de la natura. L'activitat estarà vigent fins que acabi la floració. La ruta transcorre pel tram de carretera que va des d’Arbeca fins a la Floresta, un recorregut de 4,3 quilòmetres on els visitants podran veure diferents camps d'ametllers florits. Es recomana als participants que aparquin el cotxe i s'endinsin caminant als terrenys per veure de prop la flor blanca i rosada d’aquest arbre. L'altre camp que proposa el Consell Comarcal és a prop de la Floresta, on els visitants podran trobar una zona amb unes vistes espectaculars, al costat de la casa de l’artista Edith Schaar.

La ruta es pot completar amb la visita a la Fortalesa dels Vilars d’Arbeca, construïda fa 2.800 anys, que és única al món ibèric català. I també visitant les Coves del Cogul, un dels jaciments més destacats d’art rupestre llevantí.

Una altra opció per aprofitar aquesta època de l’any a la comarca és la que ofereix Olea Soul dissabte 10 de març a la Granadella amb l'activitat organitzada 'Experiència entre ametllers. Els visitants podran fer una passejada pels camps d’ametllers, guiats per un pagès de la zona; esmorzar al camp amb productes locals; visitar una trencadora d'ametlles local on es pot veure el procés que fa l'ametlla abans d'arribar al mercat; gaudir d'un dinar homenatge a l'ametlla al Centre de la Cultura de l'Oli de la mà de Montse Freixa, una xef local; i participar en un taller gastronòmic per aprendre a fer ametlles garapinyades.


Comentaris

envia el comentari