Catalunya Diari

El Consell Comarcal del Segrià amplia una setmana el termini per demanar els ajuts econòmics

Es poden sol·licitar als ajuntaments fins el dijous 19 a les 23.59 hores

Imatge d'arxiu d'una calculadora
El Consell Comarcal del Segrià amplia una setmana el termini per demanar els ajuts econòmics | LleidaDiari.cat

El Consell Comarcal del Segrià ha ampliat el termini per presentar les sol·licituds per a la concessió de subvencions en l'àmbit del comerç, la restauració, els serveis i la venda no sedentària per a la compensació de pèrdues econòmiques a conseqüència de la COVID-19 als municipis de Lleida, Alcarràs, Soses, Seròs, Aitona, la Granja d'Escarp i Torres de Segre. Després de la pròrroga, l'últim dia per demanar els ajuts és el dijous vinent, 19 de novembre, inclòs.

Cal recordar que els ajuts ascendeixen a 3,9 milions d'euros. L'objectiu de l'ampliació és que s'hi puguin acollir el màxim nombre de comerços i establiments d'entre els quals compleixen els requisits, i per això mateix el tràmit que cal fer és molt senzill. Les sol·licituds als municipis de Lleida s'han de presentar a l'Ajuntament de Lleida aquí: https://www.paeria.cat/ajutscovid. Les sol·licituds als municipis d'Alcarràs, Aitona, la Granja d'Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre s'han de presentar als respectius ajuntaments: telemàticament com a "instància genèrica" o presencialment amb cita prèvia (formulari de sol·licitud a www.segria.cat).

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Qui es pot beneficiar?

Poden ser beneficiàries dels ajuts les persones jurídiques i autònoms titulars d'un establiment físic de comerç al detall, de comerç amb degustació, restauració (cafeteries, bars i restaurants), activitats recreatives musicals, establiments d'allotjament turístic o de serveis professionals assimilats al comerç al detall, així com a aquelles que disposin de la corresponent autorització municipal per a desenvolupar una activitat comercial de venda no sedentària d'articles no alimentaris organitzada en mercats de marxants, que hagin vist suspesa o reduïda la seva activitat durant el mes de juliol de 2020, com a mínim, amb una facturació d'un 50% respecte al mes de juliol de l'any anterior a conseqüència de la Resolució SLT/1698/2020, de 15 de juliol.

S'entenen com empreses de comerç aquelles que presten les activitats empresarials de comerç al detall: tallers mecànics, serveis fotogràfics, copisteries i arts gràfiques, serveis de reparacions de calçat, roba i electrodomèstics, tintoreria i bugaderia, perruqueria i salons d'estètica i bellesa, activitats de tatuatges i pírcings, serveis de menjar preparat i càtering, centres o clíniques veterinàries, gimnasos i restauració, incloent-hi cafeteries, bars, restaurants, restaurants bar i salons de banquets.

També s'inclouen bars musicals, restaurants musicals, discoteques, sales de Ball, sales de festes amb espectacle, sales de concerts, discoteques de joventut, karaokes, sales de festa amb espectacle i concerts d'infància i joventut, cafès teatre i cafès concert, hotels, pensions, càmpings i cases rurals. L'activitat comercial de venda no sedentària d'articles no alimentaris comprèn els següents: productes de drogueria, perfumeria i cosmètica; articles per a la higiene i neteja personal, joieria, rellotgeria, accessoris per a noves tecnologies i bijuteria.

Equipament de la llar: productes tèxtils, confeccions per a la llar; catifes, electrodomèstics; parament de la llar, ferreteria, adornaments, regals; altres articles per a l'equipament de la llar no classificats en altres llocs; llavors, flors, plantes Equipament de la persona: tota mena de peces de vestir; llenceria; merceria; peces especials; calçat, articles de pell i d'imitació; bosses de mà, i bosses de viatge i accessoris. El Consell Comarcal del Segrià va consensuar les bases dels ajuts amb l'Ajuntament de Lleida i els 6 municipis del Baix Segre afectats, i les entitats i patronals Cambra de Comerç, PIMECFECOM i la Federació d'Hostaleria.


Comentaris

envia el comentari