Catalunya Diari

El Consell Comarcal del Segrià aprova un milionari pressupost pel 2021

Prop d'una quarta part dels comptes es destinen a partides de l'àmbit de serveis socials de l'ens

Pla obert de la participació de diversos consellers comarcals del Segrià al ple de l'ens, celebrat de forma telemàtic
El Consell Comarcal del Segrià aprova un pressupost de 15,5 milions d'euros pel 2021 | LleidaDiari.cat

El ple del Consell Comarcal del Segrià ha aprovat inicialment aquest dimarts el pressupost per l'any 2021, que ascendeix a 15,5 milions d'euros. Junts per Catalunya (JxCat) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) han donat suport als comptes, mentre que la resta de grups s'han abstingut. Així, en l'àmbit de serveis socials es destinen 3,8 milions i precisament en aquesta àrea s'augmenta la plantilla en dues persones. 

Mentrestant, s'ha previst una partida de 85.000 euros per a equipaments i serveis per facilitar l'atenció i el confinament de persones sense llar, més de 42.000 euros per a ajuts d'urgència social i 45.000 més per a ajudes per a necessitats bàsiques d'infants i adolescents vulnerables.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

En ensenyament, la partida que més creix és la destinada al pagament de beques menjador, amb un increment de 274.135 euros. El total de despeses previstes en l'àrea són 4,7 milions d'euros, que bàsicament es destinen al funcionament dels serveis de menjador i transport escolar. Mentre, en serveis generals, destaca la previsió d'inversions en la compra de nou material informàtic i mobiliari més ergonòmic destinat a facilitar el teletreball d'una forma eficaç i eficient.

El medi ambient té un pressupost de 4,6 milions d'euros

En el cas de medi ambient, amb un pressupost de 4,6 milions d'euros, la principal partida és per als serveis de recollida de residus amb el sistema d'illes i de porta a porta, concretament 3,2 milions. L'increment més destacat és causat per l'augment del pagament del cànon al Consorci de Residus de Catalunya i, en ingressos, es preveu un augment pel retorn de la recollida selectiva i del cànon de l'Agència de Residus de Catalunya. Gràcies a aquesta gestió, la recollida selectiva de la comarca, sense Lleida ciutat, ha passat d'un 20% del 2017, a un 60% aproximadament de mitjana amb els dos sistemes, el 2020.


Comentaris

envia el comentari