Catalunya Diari

El Consell de l'Alta Ribagorça regalarà bosses compostables per incentivar el reciclatge de la matèria orgànica

La comarca ha generat 1.900 tones de residus municipals al 2017 i el percentatge de brossa reciclada ha pujat vuit punts, fins al 40%

Imatge d'una noia que recull bosses compostables al Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça
Imatge d'una noia que recull bosses compostables al Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça | LleidaDiari.cat

El Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça ha anunciat aquest dissabte que reforçarà les campanyes de sensibilització i emprendrà accions per millorar i incentivar el reciclatge de la matèria orgànica durant aquest 2018. Una d'aquestes accions serà el lliurament gratuït de bosses paquets de compostables. La comarca ha generat 1.900 tones de residus municipals el 2017 i en conjunt s'ha incrementat vuit punts el reciclatge de les fraccions de vidre, paper, envasos i orgànica el percentatge de brossa reciclada, fins al 40% (sense comptar els residus especials gestionats a la deixalleria).

«Gràcies a l'acció cívica dels ciutadans, s'ha incrementat 15 tones més que en el 2016 en la separació de la fracció orgànica (165 tones), així com dels envasos, que esperem superar les 100 tones, assolint la major recollida d'aquesta fracció des de l'inici de la seva gestió», segons ha explicat el president del Consell, Josep Lluís Farrero.

  

Segons el Consell Comarcal, malgrat els bons resultats, encara existeix una part important dels residus que es generen que es dipositen en els contenidors de rebuig i van directament a l'abocador, sobretot matèria orgànica i envasos. Per incentivar-ne el reciclatge, el Consell Comarcal portarà a terme durant aquest any diverses campanyes de sensibilització i promourà el 'compromís pel reciclatge' de cada veí amb l'estalvi del 5% en la taxa de gestió de residus. També s'incidirà en la separació i el reciclatge en esdeveniments públics, com ara festes majors, fires, mercats o esdeveniments esportius.

Totes aquestes accions permetran avançar en la nova llei que entrarà en vigor durant el 2018 i que penalitzarà econòmicament aquelles persones que no reciclin. El responsable de medi ambient del Consell, Lluis Florit, ha recordat que de cada 100 quilos de residu orgànic se n'obtenen 30 de compost; per cada ampolla de plàstic que es recicla, s'estalvia l'energia necessària per a tenir un televisor encès durant 3 hores; o, per exemple, per produir una tona de cartó fan falta 14 troncs d'arbres.


Comentaris

envia el comentari