Catalunya Diari

El consell del Segrià atén 277 persones i fa un miler d'actuacions covid durant la campanya agrària

L'operatiu ha comptat amb un equip format per set persones, de les quals cinc van ser contractades específicament

El Consell Comarcal del Segrià ha tancat l'operatiu que va posar en marxa per a la campanya agrària de l'estiu amb un balanç positiu de 277 persones ateses, actuacions en 13 municipis, distribució de 927 lots d'aliments i 1.027 actuacions relacionades amb la covid-19, a més de 142 persones traslladades als dispositius d'aïllament habilitats i 87 viatges.
 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

També s'han fet 62 derivacions a altres serveis. L'operatiu ha comptat amb un equip format per 7 persones, de les quals 5 van ser contractades per donar resposta adequada a les diferents necessitats. El vicepresident del consell i cap de l'Àrea de Serveis Socials, Toni Bosch, ha destacat la bona coordinació que ha permès controlar la pandèmia i també l'alt nivell de vacunació

Pla mitjà on es pot veure l'equip de treballadors del Consell Comarcal del Segrià que ha treballat en l'atenció de treballadors de la campanya agrària.
Pla mitjà on es pot veure l'equip de treballadors del Consell Comarcal del Segrià que ha treballat en l'atenció de treballadors de la campanya agrària. | LleidaDiari.cat

Les actuacions s'han fet a 13 municipis

La campanya agrària es va posar en marxa al maig i ha comptat amb un equip format per set persones: les dues tècnics d'Immigració que treballen durant tot l'any al consell i cinc persones més que han estat contractades durant els sis mesos de la campanya: tres tècnics de perfil social, una coordinadora i un xofer. A més, el consell va llogar una furgoneta per fer trasllats i cobrir altres necessitats que poguessin sorgir durant la campanya.
 

Pel que fa a les actuacions que s'han dut a terme de maig a setembre, l'equip ha atès un total de 277 persones arribades a la comarca amb l'objectiu de treballar en la campanya de la fruita dolça i que, per diferents motius, viuen en infrahabitatges o assentaments (263 homes i 14 dones). Són d'una vintena de nacionalitats diferents.
 

La comunicació i coordinació amb els ajuntaments i les entitats locals ha estat una tasca prioritària per a l'equip. És per aquest motiu que s'ha distribuït material divulgatiu sobre la prevenció de la covid-19 dins el marc de la campanya agrària. A més, el Consell Comarcal del Segrià ha lliurat lots d'aliments d'urgència, per l'espai de triatge (prevenció de la covid-19), distribuint un total de 54 lots d'aliments. En total, s'han entregat 927 lots entre ajuntaments i usuaris del servei.
 

Incidint en la qüestió de la prevenció de la covid-19, la intervenció de l'equip durant la campanya agrària s'ha centrat en tres actuacions. Una primera de sensibilització i informació; una segona de tramitació de la Targeta Sanitària (TSI) temporal per a la vacunació; i una tercera de derivació a dispositius d'aïllament habilitats (la Manreana, Nastasi i alberg de Soses) amb un total de 142 persones, havent fet 82 viatges.
 

D'altra banda, l'equip de campanya també ha fet 62 derivacions a altres serveis com l'àrea d'Immigració i Ciutadania, el Programa de Dinamització Cívica, l'Àrea de Serveis Socials Bàsics, totes ells del Consell Comarcal; ajuntaments; Creu Roja Lleida, Càritas Diocesana Lleida; l'àrea Bàsica de Treball Social; l'Hospital Santa Maria i els Mossos d'Esquadra.


Comentaris

envia el comentari