Catalunya Diari

Constitueixen una plataforma per la manca de transport escolar d'ESO i postobligatori al Pla d'Urgell

A menys de deu dies de l'inici del curs més de 70 alumnes encara no saben si podran accedir al seu centre a Mollerussa

Famílies de diferents municipis del Pla d'Urgellhan constituït una plataforma davant la manca de transport escolar d'ESO i postobligatoris amb la qual asseguren que es troben. Apunten que a deu dies de l'inici del curs escolar, 74 famílies encara no saben si els seus fills tindran autobús per poder accedir al seu centre de secundària de Mollerussa. 
 

La problemàtica afecta principalment l'Institut La Serra de la capital comarcal i alumnes de pobles com Golmés i Vila-sana, però també Torregrossa. 
 

Les famílies tenen previst reunir-se dilluns al consell comarcal i també amb el director dels serveis territorials d'Ensenyament. Així mateix, no descarten portar a terme algun tipus de protesta en cas que no es trobi una solució a la situació. 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Les famílies acusen al Consell Comarcal del Pla d'Urgell i als departaments d'Ensenyament i Territori i Sostenibilitat de no aportar cap solució a les seves demandes i recorden que el transport escolar «és un dret dels menors». Asseguren que des de l'any 1996, quan es va inaugurar l'institut La Serra, al parc que es troba als afores de Mollerussa, els alumnes que no el tenien com a adscrit no havien tingut mai cap problema per utilitzar el transport escolar. 
 

Constitueixen una plataforma per la manca de transport escolar d'ESO i postobligatori al Pla d'Urgell
Constitueixen una plataforma per la manca de transport escolar d'ESO i postobligatori al Pla d'Urgell | LleidaDiari.cat

Recullen signatures

Afegeixen que s'han hagut d'espavilar per trobar solucions a l'accés als centres educatius, ja que en la mateixa zona hi ha l'INS Mollerussa, on s'hi fan cicles. S'ha fet servir el transport privat o places lliure de transport escolar dels pobles amb alumnes adscrits, havent de pagar però, dos tiquets d'anada i tornada. Fins l'any passat, la utilització de les línies finançades per Educació i gestionades pel Consell Comarcal ha estat l'única solució «equitativa i sostenible», segons la plataforma, per no saturar de vehicles privats el parc.
 

A més a més, del passat mes de març recullen signatures de famílies afectades i han mantingut reunions amb els diferents ens i consistoris afectats, sense resultat a la problemàtica. Diuen sentir-se «abandonats» per les institucions públiques i consideren que la solució seria tant fàcil com continuar fent arribar els mateixos autobusos que els anys passats, perquè les places hi són.


Comentaris

envia el comentari