Catalunya Diari

Conveni entre l'Ajuntament de Tàrrega i l'empresa Sorea per eximir famílies amb pocs recursos del pagament de l'aigua

L'acord preveu un Fons de Solidaritat de 3.000 euros en ajuts a través de bonificacions de factures
Moment de la signatura de l'acord | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Tàrrega i l'empresa Sorea, concessionària del subministrament d'aigua de boca al municipi, han signat un conveni per concedir ajudes econòmiques a famílies en situació de pobresa energètica. Segons informa el consistori, l'acord dóna llum verda a la creació d'un Fons de Solidaritat de 3.000 euros anuals, aportats íntegrament per Sorea. Aquesta dotació econòmica a fons perdut permetrà l'exempció del pagament de factures pel consum d'aigua (incloent les taxes) a les unitats familiars amb greus dificultats per fer front a les despeses de la llar. Els ajuts es materialitzaran en bonificacions totals o parcials de les factures de l'aigua.

Els serveis socials municipals acreditaran prèviament la situació de vulnerabilitat dels beneficiaris dels ajuts així com la quantia que s'atorgarà en cada cas. Els ajuts tindran una vigència de sis mesos amb possibilitat de pròrroga. L'alcaldessa de la localitat, Rosa Maria Perelló, i el gerent de concessions de Sorea, David Gall, han signat aquesta setmana el conveni acompanyats de la regidora d'Acció Social, Noèlia Soto, àrea que vetllarà pel compliment de la mesura.

 

El Fons de Solidaritat de 3.000 euros s'afegirà als ajuts municipals que el consistori ja destina a liquidar deute d'impagaments del rebut de l'aigua en casos severs de pobresa energètica. Altres mesures que ja s'apliquen són l'ajornament o el fraccionament de factures pendents per part dels usuaris. En tots els casos de vulnerabilitat social acreditada, a més, s'eviten els talls de subministrament d'aigua garantint la cobertura d'aquesta necessitat bàsica, segons el protocol que l'Ajuntament de Tàrrega i Sorea ja signaren l'octubre de l'any 2015.Comentaris

envia el comentari