Catalunya Diari

La Cooperativa de Juncosa inicia la recol·lecció per a la producció d'oli verd

Algunes cooperatives de la DOP Les Garrigues avancen l'inici de la collita aprofitant la creixent demanda d'aquest producte
Imatge de l'oli verd de qualitat que ha començat a produir la Cooperativa de Juncosa | LleidaDiari.cat

La Cooperativa de Juncosa, ubicada a la comarca lleidatana de les Garrigues, ha estat una de les més primerenques en donar el tret de sortida a la recol·lecció de l'oliva per a l'elaboració d'un oli verd d'alta qualitat. Aquest any algunes cooperatives de la Denominació d'Origen Protegida (DOP) Les Garrigues han avançat l'inici de la collita a l'octubre, aprofitant que l'oliva es troba a l'inici de la seva maduració per tal de produir un oli verge extra amb major intensitat i que conserva les aromes pròpies del fruit acabat de collir. Segons els responsables de la Cooperativa de Juncosa, «el mercat està demandant aquest tipus de producte, d'un sabor, aroma i característiques especials», raó per la qual l'entitat garriguenca ha decidit avançar part de la seva producció.

Una pagès de Juncosa abocant les olives que ha recollit per a l'elaboració d'oli verd | LleidaDiari.cat

 

 

La Cooperativa de Juncosa ha estat de les primeres de la DOP Les Garrigues en avançar part de la seva producció d'oli d'oliva realitzant la selecció i recol·lecció durant la primera quinzena d'octubre, amb l'objectiu d'oferir al consumidor un oli «que es caracteritza pel seu color verd brillant i per les seves notes d'olors i sabors herbacis i afruitats, que incorpora a més un alt contingut d'antioxidants naturals com els polifenols». Aquesta aposta cap a un producte de màxima qualitat és una línia de treball que ja incorpora des de fa un temps aquesta cooperativa i que ha donat els seus fruits recentment amb el reconeixement internacional per la qualitat dels seus olis de la marca Les Cabanes a França i a la Xina durant aquest 2018. D'aquesta manera, es demostra la gran qualitat dels olis amb denominació d'origen de les Garrigues que, sens dubte, marquen un punt diferencial en relació a la seva textura, olor i sabor. Gràcies a l'avançament d'aquesta temporada de preparació de l'oli, els consumidors podran gaudir abans del previst d'aquest conegut i reconegut internacionalment com a or líquid.



Comentaris

envia el comentari