Catalunya Diari

El Cor Eurídice guanya el premi l’Olivera d’Or al borgenc de l’any 2018

El Cor Eurídice es va crear l’any 1993 a l’Escola Municipal de Música de les borges Blanques

Imatge del Cor Eurídice durant la celebració dels seus 25 anys
Imatge del Cor Eurídice durant la celebració dels seus 25 anys | Cor Eurídice

Enguany, el jurat del premi Olivera d'Or ha decidit atorgar el guardó de Borgenc de l'any 2018 al Cor Eurídice de les Borges Blanques, el cor femení format per una dotzena de cantaires de les terres de Ponent, principalment de les Garrigues; la candidatura del qual havia estat presentada per l'Orfeó Terrall, l'Associació Amics del Terrall i l'Associació Cultural Terrall.

Entre els mèrits reconeguts pel jurat, destaca el fet que el Cor Eurídice es va crear l'any 1993 a l'Escola Municipal de Música de les borges Blanques. Iniciat com a cor mixt, s'ha consolidat, però, com a cor femení. És a partir de l'any 2006, que el cor comença un camí que el portarà cap al que és actualment: un cor obert amb estil propi, ampliant el repertori des de gòspel, versions de pop i rock, fins a la música contemporània del Segle XX i XXI.

Cal destacar la col·laboració amb el compositor Carles Santos a l'espectacle "VI Sonor"; la participació en el "Diàleg de les Veus", i Simposi Mundial de Cant Coral a la Sagrada Família; la participació en el Festival Música de Tardor, Orgues de Ponent; la realització de concerts diversos en espais únics, com al Museu Arqueològic de Catalunya, la Cisterna del convent d'Agramunt, la Biblioteca de l'Auditori Enric Granados de Lleida, al Conjunt rupestre la Roca dels Moros del Cogul, entre altres.

Confecciona el projecte DONA'(m) VEU

Per celebrar el seu 25è aniversari, confecciona el projecte DONA'(m) VEU que s'estrena a les Borges blanques i que ha donat lloc a la publicació d'un llibre premiat en la categoria d'Innovació als Premis Clavé del Cant Coral 2018 i interpretat a l'Auditori Enric Granados el maig de 2019.

El guardó serà entregat, juntament amb el Garriguenc de l'any, que ha estat atorgat a l'historiador cervianenc Josep Rubió i Sobrepere, el dissabte, 31 d'agost, a les 18 hores, en el marc de la 37a Trobada de Gegants, Grallers i Correfocs. Posteriorment tindrà lloc el pregó de la Festa Major, a càrrec de l'actor, humorista i presentador Fermí Fernàndez.

La resta de candidatures

El Cor Eurídice s'ha acabat imposant a la candidatura d'Antoni Bresolí Roig, presentada per l'Aula d'Extensió Universitària, en la qual a l'actual president del Consell Consultiu de les Garrigues se li reconeix haver ajudat a crear o haver format part d'onze entitats, institucions o comissions de les Borges. Igualment, l'Associació Grums també havia presentat la candidatura del Grup de Diables i Tabalers Recerca, per la seva trajectòria històrica des de l'any 1975.

Al seu torn, el Club Tenis Taula Borges havia presentat al professor de tecnologia de l'INS Josep Vallverdú, per haver iniciat diversos projectes educatius al centre que han permès fer intercanvis amb altres països, i per haver creat l'Aula d'Aprenentatge Basat en Projectes, que ha facilitat la introducció de les noves tecnologies al centre i haver guanyat fins a quatre ocasions un dels prestigiosos premis mSchools, lligats al Mobile World Congress.

Finalment, el Museu de Cal Pauet també havia presentat la candidatura d'Enric Vall Dalmau, el president del Club Tenis Taula Borges, pels èxits assolits pel club que presideix des de l'any 2007 i per haver contribuït a l'impuls del Tenis Taula al territori lleidatà.

El Jurat

Aquest any, el Jurat del Premi Olivera d'Or al Borgenc de l'any estava format per l'alcalde de la capital garriguenca, Enric Mir; pels regidors i regidores Jordi Ribalta, Maricel Viladoms, Daniel Not, i Ariadna Salla; pels representants d'institucions com el president de la Cooperativa del Camp Sant Isidre, Mario Bordell, el president d'Agrària Secció de Crèdit la Borgenca, Joan Manuel Torné, el president de l'Associació de la Gent Gran, Francesc Sardà, i el president de la Cambra de Comerç de les Borges, Miquel Viladegut; la representant de la Revista Terrall, Francesca Teulé; i el Borgenc de l'any anterior, el president del Futbol Club Borges, Angel Rodríguez.

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari