Catalunya Diari

'Cornèrs d'Aran', el nou producte turístic per a valorar els pobles aranesos

Durant tot l'estiu el Conselh Generau d'Aran ofereix a visitants i veïns de la Val d'Aran l'oportunitat de gaudir d'una ruta gratuïta de dues hores pels llocs més emblemàtics

Imatge del cartell de l'activitat Cornèrs d'Aran
El Conselh Generau d'Aran crea "Cornèrs d'Aran" un nou producte turístic per a posar en valor els pobles aranesos | LleidaDiari.cat

El Conselh Generau d'Aran ha creat un nou producte turístic, 'Cornèrs d'Aran', que fins al pròxim 6 de setembre oferirà rutes guiades gratuïtes pels racons més emblemàtics i especials dels pobles aranesos, donant a conèixer les històries i secrets que amaguen els seus carrers.

Aquesta iniciativa inclou 9 rutes diàries i 4 nocturnes de dues hores de durada, de dificultat baixa i mitjana, dirigides a un públic familiar. Per a participar només és necessari inscriure's en les oficines de turisme de Vielha o Salardú, ja que per motius de seguretat, les places són limitades. En les visites de dia es poden conèixer en profunditat llocs com l'Artiga de Lin, Bossòst, Es Bòrdes, Garòs i Arties, Les, Tredòs, Vilamòs i la Val de Toran. Pel que fa al 'Noctubox' ofereix activitats nocturnes com el 'Aquelarre d'idees', el 'Aquelarre de cervesa REFU', o activitats basades en la mitologia del cel o les ratapinyades.

L'objectiu de dinamitzar i potenciar l'activitat econòmica del territori

Amb l'objectiu de dinamitzar i potenciar l'activitat econòmica del territori, condicionada per la crisi provocada per la COVID-19, el govern del Conselh Generau d'Aran ha optat per la contractació de joves del territori per a guiar aquestes activitats. En aquest sentit, el síndic d'Aran, Francés Boya, declarava que: "per al govern d'Aran treballar en la dinamització econòmica i el suport als joves del nostre territori és una prioritat en els moments que vivim".

El departament de Turisme i Promoció Econòmica del Conselh Generau d'Aran ha treballat durant mesos, juntament amb els sectors de l'hostaleria, la restauració i el comerç del territori, perquè la temporada d'estiu es veiés el menys afectada possible per la crisi de la COVID-19, aplicant les mesures necessàries i ampliant l'oferta turística de la Val d'Aran amb noves iniciatives com 'Cornèrs d'Aran' o com 'Mercats d'Aran', promoguda també pel Conselh Generau a través de Foment Torisme Val d'Aran per a fomentar el comerç local artesanal i de proximitat i que tindran lloc durant totes les tardes del mes d'agost, de dilluns a divendres, als pobles de Salardú, Vielha, Bossòst, Arties i Les, en aquest ordre.


Comentaris

envia el comentari