Catalunya Diari

L'Alt Urgell posa en marxa una xarxa telefònica de suport psicològic durant el confinament

El servei compta amb una quinzena de professionals i sobretot està pensat per a la gent gran que viu sola

Home mirant un telèfon mòbil.
El govern espanyol usarà el rastreig de telèfons mòbils per obtenir dades sobre l'expansió del coronavirus. | Europa Press

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell i el Consorci d'Atenció a les Persones de l'Alt Urgell (CAPAU) posen en marxa aquest dilluns a la comarca una xarxa telefònica de suport psicològic oberta a tothom durant els dies de confinament per la pandèmia del coronavirus.

El servei està pensat, sobretot, per a persones grans que viuen soles, ja que aquesta necessitat s'ha detectat a través de les trucades que ha fet el treballador social del CAP i els de Serveis Socials Bàsics del Consorci. Un total de 16 psicòlegs i/o treballadors socials participen de forma voluntària en el projecte i l'horari d'atenció serà de dilluns a diumenge de 10 a 13 hores i de 16 a 19 hores a través del telèfon 973 355 605.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 

Vital per ajudar-nos a afrontar aquesta situació de solitud

L'alcalde de la Seu d'Urgell i president del CAPAU, Jordi Fàbrega, assegura que «poder parlar amb un professional de la psicologia o el treball social pot ser vital per ajudar-nos a afrontar aquesta situació de solitud, de neguits i d'inquietuds, quan ens trobem sols a casa amb la por associada a tota la pandèmia». La idea és que quan una persona truqui, contesti un psicòleg i faci una valoració inicial del cas i que, posteriorment, aquesta parli amb altres professionals de la xarxa. Mentrestant, els usuaris de la zona de l'Alt Urgell Sud seran derivats al servei que l'Ajuntament d'Oliana va posar en marxa la setmana passada i amb el qual es treballa de forma coordinada.

Els advocats de Lleida ofereixen mediació gratuïta per a conflictes durant el confinament

El Centre de Mediació del Col·legi de l'Advocacia de Lleida (CEMICALL) posa a disposició de la ciutadania un equip de mediadors voluntaris per dur a terme intervencions mediadores gratuïtes en els conflictes de convivència (veïnals, familiars o cívics) que puguin sorgir durant l'actual confinament establert amb la declaració de l'estat d'alarma.

Es tracta d'un oferiment per tal d'efectuar intervencions mediadores, amb mitjans telefònics o telemàtics, que els professionals en mediació del CEMICALL duran a terme de forma totalment voluntària i altruista amb la voluntat de poder reconduir el conflicte. El CEMICALL vol aportar així el seu gra de sorra «per contribuir a fer més confortable la convivència, en aquests moments de dificultat».


Comentaris

envia el comentari