Catalunya Diari

Les altes mèdiques superen aquest dijous els nous positius per coronavirus

La Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i l'Aran podria començar dilluns la fase 1, mentre que la RS de Lleida hauria d'esperar uns dies a la fase 0

Dues infermeres en una unitat de cures intensives
Dues infermeres en una unitat de cures intensives. | EFE

Després de dies en què els nous positius per coronavirus només feien que créixer, l'informe mèdic fet públic a última hora d'aquest dijous pel Departament de Salut porta bones notícies. La demarcació de Lleida no ha registrat en les últimes 24 hores cap víctima mortal a causa de la Covid-19 i les altes mèdiques superen els nous positius per coronavirus. És a dir, el nombre de persones mortes pel virus s'ha estabilitzat a la Regió Sanitària de Lleida en 197 i a la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i l'Aran, en 30.

Pel que fa al nombre de nous infectats, la demarcació n'ha sumat un total de 18 en les últimes vint-i-quatre hores; 4, a la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i l'Aran, i 14, a la RS de Lleida.

Finalment, si ens fixem en les altes mèdiques donades als centres hospitalaris de la demarcació, veien que aquest dijous se n'han efectuat 21; totes a la Regió Sanitària de Lleida.

Lleida haurà d'esperar per entrar a la fase 1

No obstant, tot i aquestes dades, la Regió Sanitària de Lleida haurà d'esperar uns dies per entrar a la fase 1. El Govern de la Generalitat ha proposat que només les regions del Camp de Tarragona, l'Ebre i el Pirineu passin aquest proper dilluns, dia 11 de maig, a la fase 1. D'aquesta manera, l'executiu planteja que les regions de Barcelona ciutat, àrea metropolitana sud, àrea metropolitana nord, Catalunya Central, Girona i Lleida es mantinguin a la fase 0 actual. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha dit que aquestes regions han d'anar a un «ritme més lent» que les altres tres i que cal que passin «uns dies» per veure l'evolució del virus. Aquesta proposta es presentarà ara al Ministeri de Sanitat, que haurà de prendre la decisió definitiva.

Cal que «passin uns dies per veure l'evolució del virus» per veure si es consolida la tendència, ha apuntat Vergés. Per això, l'executiu preveu fer una nova proposta la setmana que ve per a aquestes regions. «El fet que dilluns no avancin no vol dir que s'hagin d'esperar quinze dies més», ha dit, però sí que han de tenir un ritme de desescalada «més baix».


Comentaris

envia el comentari